Mmc.exe Nedir? Virüs mü?

Windows işletim sistemini kullanan çok sayıda kullanıcının karşılaştığı işlemlerden biri olan mmc.exe nedir? Açıkladık.

Mmc.exe Nedir? Virüs mü?

Her ne kadar uzun zamandır Windows işletim sisteminin bir parçası olsa da MMC.exe’yi ilk kez görüyor olabilirsiniz. Bununla birlikte kafanızda şu sorunun belirmesi de kaçınılmaz olabilir: Mmc.exe nedir?

Bu ve buna benzer sorulardan yola çıkarak MMC.exe hakkında bilmeniz gereken her şeyi sizinle paylaşacağız.

Mmc.exe Nedir?

Microsoft Management Console ya da Microsoft Yönetim Konsolu olarak da bilinen Mmc.exe, 2000’den bu yana Windows’un her sürümünde yerleşik olarak bulunan ve Microsoft tarafından oluşturulan bir dosyadır.

Aygıt Yöneticisi, Grup İlkesi Düzenleyici, Disk Yönetimi gibi birçok sistem yönetimi aracının düzgün çalışabilmesi için mmc.exe’ye ihtiyacı vardır. Konsol sadece ona bağlı hizmetlerden herhangi birini kullandığınızda arka planda çalışır.

Arka planda eğer mmc.exe işlemini kapatmayı tercih ederseniz Windows ona bağlı diğer işlemlerin, programların ve araçların çalışmasına da son verecektir.

Konsol yalnızca bu hizmetlerden herhangi birini kullandığınızda arka planda canlanacaktır. Arka planda mmc.exe işlemini manuel olarak kapatırsanız, Windows diğer bağımlı sistem işlemlerini, programlarını ve araçlarını sonlandıracaktır.

Normal koşullar altında herhangi bir soruna neden olmuyor. Bunun bir kötü amaçlı yazılım olduğunu düşünerek ondan hemen kurtulmanın yollarına yönelmenize gerek yoktur.

Ona erişmek için Windows + R tuşlarına basarak Çalıştır’ı açabilir ve hemen ardından “Aç” kısmına “MMC” yazıp “Tamam” butonuna tıklayabilirsiniz.

Mmc.exe Virüs mü?

Hayır, orijinal mmc.exe virüs değildir ancak kötü amaçlı yazılımlar bazen mmc.exe gibi görünerek kendini gizleyebilir. Gördüğünüz şeyin bilgisayarınıza zarar verme potansiyeli olan bu zararlı yazılımlardan biri mi yoksa orijinal mmc.exe mi olduğunu öğrenmek için dosya konumunu kontrol edebilirsiniz.

Mmc.exe’nin dosya konumu “C:\Windows\System32” şeklindedir. Dosya konumunun yanı sıra işlemin üzerine sağ tıklayıp “Özellikler” seçeneğine basabilir ve “Ayrıntılar” sekmesinden telif hakkını da kontrol edebilirsiniz. Burada Microsoft’u göremiyorsanız bir sorun vardır.

Microsoft Yönetim Konsolu gibi görünerek gizlenen zararlı yazılımlardan sisteminizi korumak için ayrıca antivirüs programlarını da kullanabilirsiniz. Virüsten koruma yazılımları, sizi zararlı yazılım tehlikesinden korumak için düzenli olarak sistem taraması yapar ve piyasada görülmeye başlanan virüsleri de engellemenin etkili bir yolunu sunar.

Exit mobile version