Mırıldanarak Şarkı Bulma Nasıl Yapılır?

Mırıldanarak şarkı bulma nasıl yapılır, şarkı ismi bulmak için hangi siteler ve uygulamalar kullanılmalıdır? Cevapladık.

Mırıldanarak şarkı bulma nasıl yapılır sorusunun cevabı özellikle Google’ın bir süre önce sunduğu özellik ile oldukça merak edilmeye başlandı. Hiç beklenmedik bir anda aklınıza bir şarkı geldi mi? Peki, o şarkının adını hiç sağınızdaki, solunuzdaki insanlara mırıldandınız mı?

Bu aslına bakılacak olursa birçok insanın başına geliyor. Bu anlarda şarkının ismi dilinizin ucunda gibi gelebilir. Ne yazık ki çoğu kişi, şarkının ismini çıkarmak üzere olduğunu söylemekle sınırlı kalır; şarkının isminin ne olduğu bir türlü aklına gelmez. En nihayetinde ise o şarkıyı dinleyemeden günü kapatmak zorunda kalır.

Peki, aklınıza gelen şarkıyı dinlemeden uyuduğunuz günleri geride bırakacak mobil uygulamalar ve web siteleri olduğunu biliyor muydunuz? Bu günleri geride bırakmanızı sağlamak için mırıldandığınız şarkıyı bulmanın yöntemlerini sizlerle paylaştık.

Mırıldanarak Şarkı Bulma Yöntemleri

Bir şarkının ismini dakikalarca hatta saatlerce aramanın önüne geçebilecek üç yöntem bulunuyor. Bu yöntemlerden ilki, Google Asistan’ın özelliğini kullanmaktır. İkinci yöntem özellikle masaüstü kullanıcıları tarafından kullanılabilecek bir web sitesini içeriyor.

Dördüncü yöntemin merkezinde de iOS (iPhone / iPad) ve Android için geliştirilmiş, App Store ve Play Store’da bulunabilecek şarkı ismi bulma uygulaması SoundHound var.

Peki, bu yöntemler nasıl uygulanır? Gelin, her birini detaylı bir şekilde ele alalım.

Google Mırıldanarak Şarkı Bulma

1. Google Mırıldanarak Şarkı Bulma Nasıl Yapılır?

Google Asistan ile şarkı bulmak için öncelikle “Home” butonuna basılı tutun. Daha sonra mikrofon simgesine dokunun. Bu adımın ardından asistan sizden komut bekleyecektir. “Bu şarkı nedir?” sorusunu yöneltin. Şarkıyı artık mırıldanabilirsiniz.

2. Şarkı Bulma Sitesi Midomi’yi Kullanma

Midomi, SoundHound’u telefonuna indirmek istemeyen ya da Android telefon kullanmayanlar için harika bir web sitesidir. Bu web sitesi ile şarkı ismi bulmak için siteye girdikten sonra ilk olarak turuncu butona tıklamalı, mikrofon iznini vermeli ve şarkıyı mırıldanmaya başlamalısınız.

3. SoundHound ile Şarkı İsmi Bulma

SoundHound’un Midomi’nin mobil versiyonu olduğu söylenebilir. Bu uygulama ile en popüler müzikleri hızlıca bulabilirsiniz. Ücretsiz planında reklam mevcuttur. SoundHound ∞ uygulamasını satın alarak müzik bulma uygulamasını reklamsız kullanabilirsiniz.

SoundHound’ı kullanmak için ilk olarak ücretsiz ya da ücretli uygulamayı indirip açın. Uygulamaya gerekli izinleri verdiğinizden emin olduktan sonra turuncu butona basın ve şarkınızı mırıldanmaya başlayın.

Exit mobile version