Minecraft Yeşil Boya Yapımı

Minecraft yeşil boya yapımı için hangi eşyalar kullanılır, hangi adımlar takip edilir? Bu yazıda detaylı olarak anlattık.

Minecraft Yeşil Boya Yapımı

Minecraft yeşil boya yapımı için hangi adımları takip etmeniz gerektiğini merak mı ediyorsunuz? Minecraft’ta kullanabileceğiniz çok fazla boya çeşidi bulunuyor. Bu boyalar genellikle estetik için kullanılsa da başka amaçlarla da kullanıldığı görülür.

Yeşil boya, oyuncuların en çok kullandığı boyalar arasında yer alır. Elde edilmesi de oldukça zor olsa da imkânsız değil, sadece biraz zaman ayırmalısınız. Bu rehberde yeşil boya elde etmek için neler yapmanız gerektiğini öğreneceksiniz.

Birkaç Adımda Minecraft Yeşil Boya Yapımı

Minecraft’ta yeşil boya elde etmek için takip edilecek adımlar bunlardır. Dilerseniz gelin, bu adımları daha detaylı bir şekilde inceleyelim.

Kaktüsün Yerini Bulma

Kaktüsler sadece çöllerde bulunur. Bunun dışında bir yerde daha vardır ama burada çok nadir bulunur, o nedenle ona zaman ayırmanız tavsiye edilmez. Bir kaktüsünüz ve bir kum bloğunuz olduğunda çok sayıda kaktüs yetiştirebilirsiniz. Bu nedenle çöle bakmalısınız.

Çöle her seferinde geri dönmemek için biraz kum toplayın. Kum bloğunu elinizle kırabilirsiniz ama kürek bu süreci daha da hızlandırır.

Fırını Hazırlama

Bir fırınınız yoksa bir tane yapmanız gerekiyor. Bir kazma alın ve biraz taş toplamaya başlayın. Fırın yapmak için 8 parke taşa ihtiyacınız vardır. Crafting aşamasında en ortadaki blok hariç her bloğa bir parke taşı yerleştirin. Fırın yapımı bittikten sonra yere koyun.

Yeşil Boyayı Hazırlama

Fırınınız artık hazır olduğuna göre alt bloğa yakıtı koyabilirsiniz. Kaktüsünüzü yeşil boyaya dönüştürmek için fırınınızın üst bloğuna bir kaktüs yerleştirmeniz yeterlidir.

Minecraft’ın Java sürümünde sadece beyaz bir yatağı boyayabileceğinizi unutmayın. Minecraft Bedrock Edition oynuyorsanız orijinal rengi ne olursa olsun, istediğiniz yatağı boyayabilirsiniz.

Minecraft Yeşil Boya Ne İşe Yarar?

Yeşil boya, yün vb. boyamak için kullanılsa da evcil hayvanın tasmasını renklendirmek, yatağın veya zırh rengini değiştirmek ve çok daha fazlası için kullanılabilir. Bu boyanın çok fazla kullanım şekli vardır.

Oyunda yeşil boyanın dışında şu boyalar da vardır:

Exit mobile version