Minecraft Tam Ekran Yapma

Minecraft tam ekran yapma işlemini nasıl gerçekleştireceğinizi merak ediyorsanız bu rehberde yer alan adımları takip edebilirsiniz.

Minecraft Tam Ekran Yapma

Minecraft tam ekran yapma adımlarını takip ederek varsayılan olarak pencere modunda açılan oyunu tam ekranda oynayabilirsiniz. Bu, Minecraft’ın konsol ya da mobil sürümlerinde bir sorun olmasa da PC sürümünde nasıl gerçekleştirileceği çok sayıda oyuncu için muamma olan bir işlemdir.

Yüksek çözünürlüklü ve yüksek yenileme hızına sahip yeni nesil monitörlerde pencere modu yeterli değildir. Minecraft’ı pencere modunda oynamak için satın almadınız. Aşağıda yer alan adımları takip ederek bir an önce tam ekran modunda oynamaya başlamalısınız.

Minecraft Tam Ekran Yapma Adımları

Bu adımları uyguladıktan sonra artık Miencraft’ı tam ekran modunda oynamaya başlayabilirsiniz. Oyunu her zaman olduğu gibi oynamaya ve size verilen serbestçe gezilebilecek büyük ve sonsuz haritada kendi dünyanızı yaratmaya devam edebilirsiniz.

Minecraft Neden Tam Ekran Olarak Açılmıyor?

Minecraft varsayılan olarak tam ekranda açılan bir video oyunu değildir fakat oyuncunun kendisi dilerse bunu daha sonra tam ekran modunda çalışacak şekilde değiştirebilir.

Pencere modu, isminden de anlaşılabileceği üzere bir uygulama ya da oyunun tüm ekranı kaplamayacak şekilde açılmasını sağlayan bir moddur. Bu modla bir uygulama veya oyun açıldığında pencere ekranın tamamını değil, sadece bir kısmını kaplar.

Bu mod aynı zamanda uygulamayı ya da oyunu istediğiniz gibi sürüklemenizi, yeniden boyutlandırmanızı ve elbette ki diğer uygulamalara daha hızlı bir şekilde geçiş yapmanızı sağlar. Birden fazla monitör kullanıyorsanız pencere modunda geçiş yapmak daha kolay olacaktır.

Tam ekran modu, pencere modunun aksine ekranın tamamını kaplar. Pencere modunda odaklanmak zordur. Örneğin League of Legends veya Counter-Strike: Global Offensive gibi rekabetçi bir yapısı olan video oyunu oynuyorsanız oyuna odaklanmakta güçlük çekebilirsiniz. Tam ekran modunda ise ekranın tamamı oyunla kaplanacağından odaklanmak gibi bir sorun söz konusu olmayacaktır.

Bu mod gerek PC gerek Android gerek iOS’te oynanan birçok video oyunu için varsayılan görüntüleme modudur. Ne var ki bu modun da birtakım eksileri vardır. Örneğin uygulamalar arasında geçiş yapmak pencere moduna göre daha çok zaman alabilir çünkü mod önceliği uygulamalar arasında geçiş yapmaya vermez.

Exit mobile version