Minecraft FPS Arttırma Nasıl Yapılır?

Minecraft FPS arttırma için hangi yöntemler uygulanmalıdır? İşte FPS değerinin artmasını sağlayabilecek yöntemler!

Minecraft FPS arttırma için hangi yöntemler uygulanmalıdır? Açık dünya türündeki popüler video oyununu oynarken donma ve kasma sorunu yaşıyorsanız bazı yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Açık dünya türündeki Minecraft, uzun yıllar önce piyasaya sürülmesine rağmen şu anda en popüler oyunlar arasında yer alıyor. Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca oyuncu tarafından oynanan oyunda herhangi bir amaç bulunmuyor. Oyuncular hayalindeki yapıları inşa edebiliyor.

Hayal gücünün önemli bir role sahip olduğu yapımı sorunsuz bir şekilde oynayabilmek için sisteminizin bazı gereksinimleri karşılaması gerekiyor. Eğer sisteminiz oyunun sistem gereksinimlerini karşıladığı hâlde kasma ve donma gibi problemler yaşıyorsanız aşağıda bulunan yöntemleri deneyebilirsiniz.

Minecraft FPS Arttırma Yolları Neler?

Minecraft FPS Arttırma-1

Grafik Ayarlarını Düzenleyin

Dünya çapında milyonlarca oyuncu tarafından oynanan oyunda FPS arttırabilmek için uygulayabileceğiniz ilk yöntem grafik ayarlarını düzenlemektir çünkü bilgisayarınızdaki donanım bileşenleri, oyunu mevcut ayarlarda sorunsuz bir şekilde çalıştıramıyor olabilir. Bu, düşük FPS değerleri ile karşılaşmanıza yol açar.

Grafik ayarlarını düzenleyebilmek için açık dünya türündeki yapımın ayarlarına girin. Daha sonra grafik ayarlarında bazı değişiklikler yapın. Örneğin ayarları “Low” ya da “Very Low” olarak güncelleyebilirsiniz.

Ekran Kartını Güncelleyin

Bilgisayarınızda yer alan ekran kartı, oyunun sistem gereksinimlerinde yer alan ekran kartından daha iyi olduğu hâlde kasma ve donma gibi sorunlar ile karşılaşıyorsanız bunun sebebi muhtemelen güncel olmayan sürücüdür. AMD ve Nvidia ekran kartı güncelleme yazımıza bakabilir ve ekran kartının sürücüsünü kolayca güncelleyebilirsiniz.

Arka Planda Çalışan Programları Kapatın

PC’nizde bulunan donanım bileşenlerinin Minecraft’ta düşük performans sergilemesinin nedeni arka planda çalışan programlar olabilir çünkü bazı programlar yüksek miktarda sistem kaynağı tüketebilir. Bu sebepten ötürü performans tarafında problem yaşanabilir. Arka planda çalışan gereksiz programları kapatıp oyuna girmeyi deneyin.

Güç Modunu Değiştirin

Oyunu dizüstü bilgisayar üzerinden oynuyorsanız söz konusu sorun güç modundan kaynaklanıyor olabilir çünkü laptoplarda daha uzun şarj performansı için çeşitli güç seçenekleri yer alır. Oyunlardan tam performans elde etmek için “En iyi performans” seçeneğini seçebilirsiniz. Ayrıca çoğu laptop şarj cihazı bağlandığında daha iyi performans sergiler.

Virüs Taraması Yapın

Popüler video oyununda düşük FPS değerlerini görmenizin nedeni, sisteme bulaşan kötü amaçlı yazılımlar olabilir. Bu durum bilgisayarınızın daha düşük performans sergilemesine yol açabilir. Ücretsiz antivirüs programları, sisteme bulaşan kötü amaçlı yazılımları tespit edebilir ve silebilir.

Donanımı Yükseltin

Yukarıda bulunan yöntemleri uyguladığınız hâlde hâlâ FPS değerleri istediğiniz şekilde yükselmediyse bilgisayarınızda bulunan donanım bileşenlerini yenilemeyi tercih edebilirsiniz. Böylece Minecraft dahil pek çok oyunda daha iyi performans elde edebilirsiniz. Ayrıca Minecraft benzeri oyunlar listemize de göz atabilirsiniz.

Exit mobile version