Minecraft 600 milyon oyuncuya ulaştı

Minecraft, popüler oyununun 600 milyon aktif kullanıcıyı aştığı raporlarla ortaya çıktı. Minecraft’ın 2009’da piyasaya sürülmesinden bu yana popülaritesini artırdığı ve video oyun endüstrisinde hızla ikonik bir oyun haline geldiği şüphesiz. Minecraft’ın popülaritesi yıllar içinde artmaya devam etti. Yeni veriler oyunun şu anda 600 milyon aktif oyuncuya sahip olduğunu ve bunların 400 milyonunun yalnızca Çin’den geldiğini gösteriyor.

PS Plus Aralık 2020 Ücretsiz PS5 ve PS4 Oyunları Açıklandı

MINECRAFT TARİHİNİN EN HIZLI BÜYÜMESİ

Bu yeni rapor, Asya’daki video oyun endüstrisini kapsayan Niko Partners’da kıdemli bir analist olan Daniel Ahmad tarafından açıklandı. Bir tweet’te Ahmad, Minecraft’ın bu yıl Çin’den 100 milyon oyuncu eklediğini ve mevcut toplamı 400 milyona çıkardığını açıkladı. Analiste göre bu, Minecraft tarihindeki en hızlı büyüme.

Bu yılın başlarında, geliştirici Mojang, Minecraft’ın o zamandan beri dünya çapında 200 milyon kopya sattığını açıkladı. Bu rakam, oyuncu sayısında artış görmeye devam eden mobil cihazlar da dahil olmak üzere Minecraft’ın mevcut olduğu her platformu kapsıyor. Minecraft’ın koymaya devam ettiği kilometre taşları kesinlikle etkileyici olsa da, hiç de şaşırtıcı değil. Oyunun çekiciliğinin çoğu, oyuncuların geniş bir açık dünya ortamında istedikleri her şeyi yapmalarına izin veren karmaşık oyunundan kaynaklanıyor.

Geçen ay Mojang, ileryelen zamanlarda Minecraft’a gelecek her şeyi ayrıntılarıyla anlatan bir canlı yayın sunumu düzenledi. Etkinlikte yapılan en büyük duyurulardan biri, oyuncuların oyun dünyasını keşfederken karşılaşacakları flora ve faunaya çeşitlilik katacak olan yaklaşan Caves and Cliffs güncellemesidir. Yaklaşan güncelleme ayrıca Copper’a, oyuncuların oyunda birkaç öğe oluşturmak için kullanabilecekleri yaşlanan bir öğe gibi başka özellikler de ekleyecek. Dağ keçileri de Minecraft’a eklenecek. Ancak oyuncuları uçurumlardan kolayca itebilecekleri göz önüne alındığında oyuncular onlara yaklaşırken dikkatli olmalıdır.

Son olarak, Caves and Cliffs güncellemesi ayrıca The Warden ve Axolotl’un Minecraft’a eklenmesini görecek. Müdür, körlüğünün bir sonucu olan süper hassas işitmeye sahip yeni bir çetedir. Gardiyan, oyuncuyu görmese de, oyuncunun yaptığı her hareketi duyacak. Bu da konumunu belli edecek ve saldırmasına izin verecektir. Mojang’a göre stüdyo, The Warden’ı oyuncular tarafından avlanacak şekilde tasarlamadı. Oyuna eklenmesinin nedeni “Minecraft’ın ilk gecesi hissini yeniden yakalamak” oldu.

Minecraft artık Mobil, PC, PS4, Switch ve Xbox One için mevcuttur.

Exit mobile version