Milyarlarca Cihaz Tehlike Altında!

Google ve Çin

Mastercard tarafından yapılan bir araştırma sonucuna göre, milyarlarca cihaz potansiyel tehlike altında. Bilgisayar ve akıllı telefonlar başta olmak üzere, bunları kullanan kişiler güvende değil.

Şimdilerde insanların yönetmek zorunda olduğu hesap sayısı yaklaşık 150 civarında. Bunlar içerisinde banka bilgileri ve diğer bazı bilgiler büyük önem taşıyor. Tüm bunların potansiyel güvenlik açığına sahip olması yaklaşık 50 milyar cihazın büyük sorunlarla karşılaşacağı anlamına geliyor.

Büyük veri kayıpları yaşanabilir

Yapılan araştırmalar sonucunda, dolandırıcılık insan kaçakçılığı ve diğer organize suçlarla birlikte cihazların kullanılabileceği görüldü. Yani sizin hiçbir alakanız olmasa bile böyle bir sorun yaşayabilirsiniz.

Özellikle de kapsama, kolaylık, onay ve güvenlik gibi çeşitli detaylarda yeterlik bulunması gerekiyor. Aksi halde çok daha büyük zorluklarla karşılaşmak mümkün. Ağırlıklı olarak Çin merkezli şirketlerin büyük handikapa sahip olduğu söylenebilir.

Burada asıl telaşlandıran konu 50 milyar cihazın güvenlik riski barındıracak boyutta olması. Bu durum aynı zamanda güvenlik açığı ve teknoloji şirketlerine olan ihtiyacı artırıyor. Sizce tüm bu şartları sağlayabilecek bir güvenlik duvarı oluşturmak mümkün mü?

Exit mobile version