Milli Eğitim Bakanı Dijital Karne Açıklaması Yaptı: İşte Yeni Detaylar

Eğitim/Öğretim için İdeal Teknolojiler

Son günlerde yaptığı açıklamalarla sürekli gündeme gelen Milli Eğitim Bakanı, dijital karne konusunda aydınlattı. Hadi gelin tüm ayrıntılara birlikte göz atalım.

Koronavirüs salgını hepimizin hayatında çok ağır etkiler yarattı. Dünya genelinde hayatını kaybeden kişi sayısı 1,6 milyon rakamını çoktan aşmaya başladı bile. Bu durum aynı zamanda çok geniş bir sosyoekonomik tahribata neden oluyor. Buna eğitim ile ilgili yaşanan aksaklıklar eklenince tablo daha da ağırlaşıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı belki de bu yılın en çok tartışılan kurumlarından bir tanesi oldu. Özellikle aldığı kararlara bakınca eleştiriler bir miktar daha devam edecek gibi görünüyordu. Fakat son anda farklı bir hamle yaptı.

Milli Eğitim Bakanı dijital karne ile yeni değişiklikler yapmak istiyor

Milli Eğitim Bakanı tarafından ortaya atılan online karne sistemi ile birlikte farklı bir döneme girdiğimiz kesinleşti. Yapılan açıklamada, “Yüz yüze karne vererek hareketliliği artırmak gibi bir niyetimiz yok. Dijital karne söz konusu. Liseler için birinci dönemle ilgili notlandırma süreci bittikten sonra karne olabilir.” denildi.

Milli Eğitim Bakanı dijital karne
Eğitim ve Öğretimde “Akıl” Devrimi

Milli Eğitim Bakanlığı ayrıca yüz yüze eğitim yapmak için kolları sıvadı. Bu nedenle 15 Şubat önemli bir tarih olarak gösteriliyor. Çok yüksek bir ihtimalle o tarihte yüz yüze eğitime geçilmiş olacak.

Salgının genellikle kış aylarında yoğun etkiye sahip olduğu biliniyor. Bu nedenle kış ayını atlatmaya başladığımız günlerde, eski hayata dönmek biraz daha mümkün olabilecek. Peki sizce bakanlık tarafından uygulanan dijital karne sistemi doğru mu?

Exit mobile version