Mictosoft Aralık Ayı İçerisinde Windows 10 Mobile Desteğini Kaldırıyor

Microsoft, Aralık ayında Windows 10 Mobile aygıtlarına destek vermemeyi planlıyor. Microsoft 2017 yılında; şirketin artık Windows 10 Mobile için yeni özellikler veya donanım geliştirmediğini açıklarken, güvenlik ve yazılım güncellemeleri devam etti.

Bu güvenlik güncelleştirmeleri artık, 10 Aralık 2019’da sona erecek ve bu tarihten sonra cihazlar desteklenmeyecek.

Microsoft Nasıl Bir Yol Haritası İzleyecek ?

 

Microsoft şimdi Windows 10 Mobile kullanıcılarının iOS veya Android aygıtlarına taşınmasını önermektedir. “Windows 10 Mobile işletim sistemi desteği sonunda, müşterilerin desteklenen bir Android veya iOS cihazına geçmelerini öneririz” diye açıklıyor.


Microsoft daha önce; 11 Temmuz 2017’de Windows Phone 8.1 desteğini sona erdirdi. Bu nedenle Windows 10 Mobile desteğinin sonu beklenmeyen bir durum değil.

Microsoft; iOS ve Android cihazlar için uygulamalar ve hizmetler oluşturmaya yönelik mobil çabalarına odaklanıyor. Yazılım devi Android’i, Android başlatıcısı ve yaklaşan uygulama yansıtma desteği ile Windows’un mobil sürümü olarak benimsemiştir.

Mevcut Windows 10 Mobile kullanıcılarının, akıllı telefon ihtiyaçları için iOS ve Android arasında seçim yapmaları gerekecek.

Exit mobile version