Microsoft, Zoom’a rakip olacak Meet Now özelliğini getiriyor

Microsoft, corona virüs salgını sonrasında görüntülü görüşmenin ve iş dünyasındaki toplantıların görüntülü yapıldığı bu dönemde ‘Meet Now’ özelliğini getiriyor. Zoom’a rakip olacağı ifade edilen Meet Now özelliğini Windows 10 kullanıcıları yakında kullanabilecekler.

Görüntülü görüşme her zaman yararlı olmuştur, ancak son altı ayda, daha çoğumuz evden çalıştığımız ve dünyayı kasıp kavuran sağlık krizi nedeniyle ailelerin yaşlı ve savunmasız akrabalardan uzaklaşmasıyla modern yaşamın hayati bir parçası haline geldi.

MEET NOW NASIL KULLANILACAK?

Meet Now ile ilgili kontrol panelinde açıkça görülebilen bir video simgesiyle yeni yükseltmenin nasıl çalıştığına dair bir ekran görüntüsü ortaya çıktı. Bu tıklandığında, otomatik olarak ‘Bir toplantı oluştur’ veya ‘Bir toplantıya katıl’ sorusunu soran bir pencerenin görüneceği belirtildi. İkisine de dokunduğunuzda anında Skype üzerinden bir çağrı başlatır.

NE ZAMAN GELECEĞİ HENÜZ BELLİ DEĞİL

Meet Now özelliği şu anda bir test ediliyor. Microsoft’un bu güncellemeyi dünya çapındaki milyonlarca Windows 10 kullanıcısına yayınlayıp yayınlamayacağına ya da ne zaman yayınlanacağına dair hiçbir bilgi bulunmuyor.

Bununla birlikte, birçoğumuzun görüntülü görüşme yapması ve evlerimizi ofis olarak kullanmaya devam etmesiyle kesinlikle hoş bir ek olacaktır.

Exit mobile version