Microsoft Yapay Zeka Sistemlerini Her Yerde Kullanacak

Hem yazılım hem de donanım açısından çok ciddi bir konuma sahip olan Microsoft yapay zeka sistemlerini her yerde kullanmayı düşünüyor. Şirketin özellikle de veri işleme konusunda yapay zeka kullanması bekleniyor.

Bundan kısa bir süre önce Microsoft yapay zeka kullanımı sadece kendi yazılımları için kullanacak gibi bir algı oluştu. Ancak ilerleyen zamanlarda bunun tam tersi olacağı görüldü. Microsoft neredeyse bütün alanlarda yapay zeka çalışmaları yürütmek istiyor.

Microsoft yapay zeka sistemleri büyük ilgi görecek

Apple ve Microsoft esas olarak birbirlerine benzeyen şirketler diyebiliriz. Apple, sektörde herhangi bir yenilik tuttuğunda genellikle o da harekete geçiyor. Yani bir süre bekliyor. Microsoft da yine aynı şekilde temkinli yaklaşıyor.

Microsoft bu temkinli yaklaşmasının sonucu olarak yapay zeka sistemlerinin dünya genelinde büyük bir etki oluşturacağına inanıyor. Bu nedenle özellikle de kendi asistan programı üzerinden yeni yapay zeka çalışmaları yürütecek gibi görünüyor.

Şirketin bulut sistemleri üzerinden veri analizi yapabileceği donanımları da yine aynı şekilde yapay zeka sistemleri kullanıyor. Son olarak Hololens diye tabir edilen akıllı gözlükler firmanın en önemli projelerinden bir tanesi. Sizce Microsoft şirketinin yapay zeka ile ilgili geleceği nasıl olacak? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Exit mobile version