Microsoft Xbox Series X’i daha fazla üretiyor

Microsoft Xbox Series S oyun konsolu tam olarak iyi korunan bir sır değildi. Ancak şirketin PS5’e karşı çıkarmak için ikinci bir yeni nesil Xbox oluşturma kararı kolay değildi. Sonuçta, Microsoft’un iki yeni nesil konsol oluşturma kararı, şirketin Sony’nin hedeflediğinden daha geniş bir kitleye ulaşma arzusuna bağlıydı.

Xbox Series S, daha büyük Xbox Series X veya PS5’te bulunan ham beygir gücünden yoksundur. Bu durum, Sony’nin tek bir güçlü PS5’e odaklanırken, Microsoft’un neden iki çok farklı yeni nesil Xbox konsolu oluşturduğunu merak ettiriyor. Hatta bazı Microsoft çalışanları kararı sorguluyordu. Şirketin Xbox şefi The Verge’e “İki yeni nesil konsol yapmaya karşı en iyi argümanın Sony” olduğunu açıkladı.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege ücretsiz yeni nesil konsol geliştirmesi sunuyor

Microsoft’un oyun müdürü Phil Spencer, giriş seviyesi Xbox Series S fikrinin “dahili olarak birkaç kez sorgulandığını” söylüyor. Çekincelerine ve Spencer’ın “Sony’nin yaptıklarına büyük saygı duymasına” rağmen Microsoft, 299 dolarlık Series S’yi yeni nesil oyunlara daha uygun fiyatlı bir giriş noktası olarak yaratmayı düşünerek devam etti.

“YENİ MÜŞTERİLER BULMAK İSTİYORUZ”

Spencer şöyle açıklıyor:

Bu gerçekten dahil oldu: lansman coşkusuna, heyecanına ve olan her şeye daha fazla insanı nasıl dahil edebiliriz ve bunu mümkün olduğunca çok daha fazla insan için erişilebilir hale getirebiliriz.

Spencer, “Oyun hunisine daha fazla insanı nasıl getireceğimizi düşünmek, sevdiğimiz bu sanat formunu daha fazla insanın deneyimlemesini sağlamak istiyoruz. Tek ​​konsol yapmaya karşı yapılan itici güç her zaman oldu. Ancak büyümek istiyoruz, yeni müşteriler bulmak istiyoruz.” diyor.

Xbox Series S, yeni nesil oyun deneyimini biraz zorlaştırıyor. Sony’nin yaklaşımı, aynı donanım özelliklerine sahip ve biri disk sürücüsü olmayan iki PS5 modeli oluşturmaktı.

“SONY’NİN YAPACAĞINI DÜŞÜNMEMİŞTİK”

Spencer şöyle açıklıyor:

Çerçeveleme yöntemim, iki yeni nesil konsol yapmaya karşı en iyi argüman Sony idi. Onların yapacaklarını düşünmemiştik.

“XBOX SERIES X VE SERIES ÜRETİMİNDE SONY’DEN GERİDE KALDIK”

Şu anda hem Xbox Series X hem de Series S’yi bulmak ve satın almak zor. Bu aylarca sürmesi muhtemel bir durum. Spencer, “Yaz sonunda üretime başladık. Rakiplerimizden biraz daha geç kaldık çünkü çipimizde bazı belirli AMD teknolojilerini bekliyorduk. Yapı birimleri açısından Sony’nin olduğu yerde biraz geride kaldık.” dedi.

AMD’nin RDNA 2 teknolojilerinin tam olarak uygulanmasını bekletme kararı, büyük olasılıkla Sony’nin bu tatil sezonunda daha fazla birim göndereceği anlamına gelecektir. Microsoft, tam RDNA 2 desteğine sahip olmanın PS5’e kıyasla Xbox Series X’e ne gibi faydalar sağlayacağını veya şirketin nakliye planlarını neden sürdürmek ve etkilemek istediğini açıklamadı. Önümüzdeki aylarda ve yıllarda oyunlarda nelerin destekleneceği konusunda oynanabilecek bir karardır.

2021’de XBOX SERIES X, SERIES S KONSOLUNA GÖRE DAHA FAZLA ÜRETİLECEK

Şimdilik, muhtemelen önümüzdeki yıl Series S’den daha fazla Xbox Series X cihazı göreceksiniz. Xbox Series S giriş noktası olarak konumlandırılırken, Spencer, Microsoft’un talebi karşılamak için halen Series S’den daha fazla Xbox Series X konsol ürettiğini açıkladı. Spencer, “İlk tatilimizin ve muhtemelen ikinci tatilimizin, X serisinin satılan üst düzey SKU’dan daha fazlasını göreceğini düşündük,” diyor. Spencer “Series S’lerden daha fazla X serisi ürettik. Bence ilkbahar ve yaza girdiğimizde, muhtemelen bunu biraz yumuşatacağız. Uzun vadede, çoğu durumda, fiyat kazanır.” dedi.

Exit mobile version