Microsoft, Xbox için Edge Chromium tarayıcısını test ediyor

Xbox için Microsoft Edge Chromium sürümü test ediliyor. Yeni Chromium tabanlı tarayıcı genel kullanıma sunulduğunda Google Stadia’ya Xbox konsolunuzdan erişebileceksiniz.

Microsoft Edge’in Chromium revizyonu, Xbox One ve Xbox Series S / X’teki testçilerin Chromium tabanlı Edge yapısını almasıyla Xbox konsoluna genişletildi. Şu an itibariyle Microsoft, tarayıcıyı Alpha Skip-Ahead grubuyla test ediyor ve uygulama hala biraz hatalı. Klavye ve fare desteği olmamasına rağmen, bildirildiğine göre Xbox denetleyicisiyle iyi çalışıyor. Yeni Chromium tabanlı Edge yapısı nihayet Xbox konsolu sahiplerine modern bir tarayıcı sunacak ve Google Stadia (ve potansiyel olarak Amazon Luna.

Xiaomi Mi 10S lansman tarihi belli oldu

The Verge tarafından yayınlanan bir rapora göre, Chromium tabanlı Microsoft Edge tarayıcısının test yapısı artık Alpha Skip-Ahead grubundaki Xbox test kullanıcıları için mevcut. Rapor, yeni tarayıcının şu anda Xbox denetleyicisiyle en iyi şekilde çalıştığını, ancak gelecekte tam bir fare ve klavye desteğinin gelmesi bekleniyor.

MICROSOFT XBOX İÇİN TEST ETTİĞİ EDGE CHROMIUM MASAÜSTÜ YAPISI İLE AYNI

Xbox için test Chromium tabanlı Edge tarayıcısının, masaüstü yapısı ile aynı senkronizasyon motorunu kullandığı ve uzantılar, dikey sekmeler, Koleksiyonlar ve diğer Edge özellikleri için aynı desteği sunduğu söyleniyor. Konsol tarayıcısının yeni test sürümünün yakında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Microsoft’un beta test gruplarından biri olan Xbox’ın Alpha Skip-Ahead grubu, genel izleyici eline geçmeden çok önce son kullanıcıya ulaşabilecek veya ulaşamayacak gelecekteki sistem güncellemelerinin önizleme yapılarını alıyor. General Audience için piyasaya sürülmeden hemen önce gelecekteki yazılımları deneyimleyen Alpha grubundan bir adım daha yüksektir.

Geçen yılın başlarında Microsoft, 2018’in sonlarında Edge’in Chromium’a geçeceğini duyurmasının ardından Windows ve macOS için Chromium tabanlı Edge tarayıcısını piyasaya sürdü. Google ile ortaklık, yeni Edge’in, Chrome uzantılarına erişim de dahil olmak üzere Google’ın Chrome’una benzer özelliklere sahip olduğunu görüyor. Chrome’dan farklı bir özellik, Web’deki görüntülerin ve içeriğin harmanlanmasına izin veren ve izleme verilerinin engellenmesine yardımcı olan Koleksiyonların eklenmesidir.

Microsoft ayrıca 9 Mart’ta Windows PC’ler için Edge tarayıcısının eski sürümüne yönelik desteği de sona erdiriyor.

https://www.youtube.com/watch?v=Jd2GK0qDtRg

Exit mobile version