Microsoft, Windowsun Artık Önemli Olduğunu Düşünmüyor

Microsoft, Surface için büyük bir gün geçirdi. Tatil sezonu için yeni donanımlar sundu ve gelecek yıl gelecek olan Surface Duo ve Surface Neo gibi çift ekranlı cihazlar takdim etti.

Microsoft CEO’su Satya Nadella, “Bizim için en önemli şey uygulama modeli ve deneyim” dedi. Windows’un Microsoft’taki önem listesinden çıktığını söyledi.

Microsoft yeni bir strateji planlıyor

Nadell konuşmasının devamında, “İnsanlar Duo ve Neo için nasıl uygulamalar yazacaklar. Yalnızca bir Windows uygulaması veya bir Android uygulaması yazmaktan ziyade birbirleriyle daha fazla ilgisi olacak, çünkü Microsoft Graph ile ilgili olacak.” dedi.

Windows hala Microsoft’un işinin önemli bir parçası, ancak geleceği değil. Nadella, aygıtları Microsoft’un bulut hizmetlerine bağlayan ve Windows, Office 365 ve Azure’a önemli bir ağ geçidi olarak davranan bir API koleksiyonu olan Microsoft Graph’a odaklanarak bazı sinyaller veriyor.

Muhtemelen ilerleyen yıllarda Microsoft çok daha fazla bulut sistemi odaklı olacak. Microsoft Graph, bulut sistemlerinin birbirleriyle nasıl bağlantı içerisinde olduğunu gösteren bir yapı. Bu sistem Microsoft tarafından çok daha fazla tercih edilecek.

Exit mobile version