Microsoft, Windows 10 Güncellemesini Yapay Zekayla Gerçekleştiriyor

Microsoft, son zamanlarda güncelleme testini önemli ölçüde değiştirdi. Önceden, test ekiplerine ve “gerçek” donanım testlerine çok güveniyordu. Ancak otomasyon; Windows Insider bilgisayar sistemlerine, testler ve makine öğrenmesi testlerine geçti.

Makine öğrenimi, Microsoft’a göre Windows 10 güncelleme deneyimini geliştirmeye yardımcı oldu. Şirketin bir web sitesinde yer alan yeni bir blog yazısı, Windows için güncellemelerin oluşturulması ve yayınlanmasına ilişkin makine öğreniminin kullanımıyla ilgili ayrıntıları ortaya koyuyor.

Microsoft açıklama yaptı

Microsoft şöyle bir yorum yaptı, “Makine öğrenmesi, olası sorunları daha çabuk algılamamıza yardımcı olur ve Windows’un yeni bir sürümü kullanıma sunulduğunda her bir bilgisayarı güncellemek için en iyi zamana karar vermemize yardımcı olur.”

Microsoft, Windows 10 Nisan 2018 Güncellemesini yayınladığında makine öğrenmesini geniş ölçekte kullanmaya başladı. Böylece bu alana çok daha hızlı bir giriş yapmış oldu. Microsoft kullanıcılardan gelen geri bildirimler ile birlikte yazılım güncellemelerinde de bazı yenilikler gerçekleştirdi.

Exit mobile version