Microsoft Uygulama Gelirlerini Arttırmak İstiyor

Yazılım ve donanım devi Microsoft uygulama gelirlerini daha fazla artırmak istiyor. Microsoft genel olarak ağırlığını donanım ve cihaz bölümüne ayırmıştı. Şimdi işler biraz daha değişiyor gibi görünüyor.

Microsoft firması genellikle piyasada yapılanları çok daha donanımlı ve yazılım açısından sağlam hale getirebiliyor. Örneğin katlanabilir ekrana sahip akıllı telefonlar ilk olarak şirket tarafından geliştirilmedi. Buna rağmen piyasadaki en gelişmiş katlanabilir ekranlı akıllı telefon üretilmek isteniyor. Ancak hepsinden önce; şirket, uygulamalara ağırlık verecek.

Microsoft uygulamaları daha fazla çeşitlendirilecek

Dünyanın en geniş bilişim teknolojilerinden bir tanesine sahip olan Microsoft, görüntülü görüşme uygulamaları da dahil olmak üzere sayısız uygulamaya ev sahipliği yapıyor.

Microsoft Teams, Slack ve Office uygulamaları firmanın en çok gelir elde ettiği uygulamalar arasında yer alıyor. Özellikle de görüntülü görüşme uygulamaları firmanın en çok ağırlık vereceği alan olacak diyebiliriz. Yine de firma sadece bununla yetinmeyecek. Görüntülü görüşme uygulamaları yine Microsoft’un gözdeleri arasında olacak.

Hem genel bir piyasa değerlendirmesi yapıldığında, hem de şirketin mevcut durumu değerlendirildiğinde, uygulamalara çok büyük bir ağırlık vereceğine kesin gözüyle bakabiliriz. Elbette donanım ve cihaz üretimi devam etmesine rağmen şirket şimdilik sadece uygulamalara yönelecektir. Peki sizin Microsoft ile ilgili tahminleriniz neler? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Exit mobile version