Microsoft Teams tüm gün ücretsiz görüşme özelliğini getirdi

Microsoft, kullanıcıların COVID-19 salgını sırasında günlerini “yönetmesine ve planlamasına” yardımcı olmak için Teams platformuna bir dizi yeni güncelleme getirdi. Microsoft Teams’e gelen önemli güncellemelerden biri, 300’e kadar katılımcıyla tüm gün ücretsiz sesli ve görüntülü aramaları içerir. Ek olarak, video konferans platformu artık Teams masaüstü ve web uygulamaları aracılığıyla kişisel bir sohbet başlatma veya 250 kişiye kadar grup sohbeti oluşturma seçeneği sunuyor. Microsoft’un duyurusu rakibinden günler sonra geldi. Zoom, şirketin Şükran Günü’nde 40 dakikalık toplantı sınırını geçici olarak kaldıracağını belirtti.

iPhone 12 mini düşürme testi! Seramik kalkan yok edilemez görünüyor

TEAMS İLE GÖRÜNTÜLÜ TOPLANTILARI PAYLAŞIN

Bir blog gönderisinde Microsoft ayrıca, Microsoft Teams web uygulaması ve masaüstü kullanıcılarının artık Zoom, Google Meet ve Facebook Rooms gibi Teams olmadan diğer kullanıcılarla görüntülü toplantı davetlerini paylaşabileceğini de ekledi.

Masaüstü ve web uygulaması kullanıcıları artık aynı anda bir galeri görünümünde veya ‘Birlikte Modu’ aracılığıyla 49 üyeye kadar görebilir. Birden çok hesabı olan kullanıcılar için, Teams masaüstü ve web uygulamaları, profesyonellerin kendi kişisel hesaplarını eklemelerine ve arkadaşlarıyla ve aileleriyle sohbet etmesine veya onları aramasına izin verme seçeneğine sahip.

“Şu anda iş yerinde Teams masaüstü uygulamasını kullanıyorsanız, sağ üst köşedeki profil resminizi tıklayın ve ‘Kişisel hesap ekle’yi seçin. Başarılı bir şekilde oturum açtıktan sonra, Teams kişisel sohbetlerinizi ve gruplarınızı içeren yeni bir pencere açacak, böylece işiniz ve kişisel hesaplarınız arasında geçiş yapmanız kolay olacak.” diye ekledi şirket.

Ayrıca Microsoft, herhangi bir kişisel veya grup sohbetinde doğrudan bilgisayardan fotoğraf ve video yüklemek ve paylaşmak için destek sağlıyor.

Yukarıda belirtilen özellikler, Microsoft Teams masaüstü ve web uygulamalarında önizleme formunda mevcuttur. Bu, güncellemelerin hala geliştirme aşamasında olduğu ve genel sürümde kullanıma sunulmadan önce değişikliklere uğrayabileceği anlamına gelir. Teams’de önizlemeyi etkinleştirmek için görüntü resmi> Hakkında> Genel önizleme> Genel önizlemeye geç’i seçin.

MICROSOFT ANDROID VE iOS İÇİN TEAMS UYGULAMASINI GÜNCELLİYOR

Microsoft ayrıca Android ve iOS için Teams mobil uygulamasını yeni özelliklerle güncelliyor. Teams kullanıcıları artık video konferans platformunda olmayan diğer kullanıcılara mesaj gönderebilir.

Gönderideki şirket, “Grup sohbetine eklemek için bir kişinin adını veya telefon numarasını yazmanız yeterlidir. Eğer Teams’de değilse, gruba SMS yoluyla yanıt alıp gönderebilirler” dedi. Ancak, özellik şu anda ABD ve Kanada’da önizleme biçiminde mevcuttur. Küresel kullanılabilirliği hakkında daha fazla ayrıntı henüz paylaşılmamıştır. Ek olarak mobil uygulama, ayrıldığınızda veya belirlenmiş bir yere vardığınızda “sevdiklerinizin” otomatik konum uyarıları almasına izin verme seçeneğine de sahip.

Teams mobil uygulaması bu yılın başlarında bir konum paylaşma özelliği eklemişti. Kullanıcılar, sohbet ve konum uyarılarının yanı sıra sohbetlerden akıllı telefonun yerel takvimine grup etkinlikleri ekleyebilir. Kişisel Kasa’ya bir fotoğraf ekleyebilir. Beklendiği gibi, bu özellikler Teams Android ve iOS uygulamasında önizleme formunda mevcuttur.

Exit mobile version