Microsoft Teams Kullanıcıları Avatara Dönüştürüyor

Microsoft Teams, metaverse yarışına 3B avatarlar ve sürükleyici toplantılarla giriyor.

Microsoft, hem tüketiciler hem de işletmeler için sanal alanlar oluşturmak amacıyla Facebook’un Meta olarak yeniden markalaşmasından sadece birkaç gün sonra Teams içinde bir metaverse oluşturma yarışına giriyor. Microsoft, sanal deneyimler için ortak bir platform olan Mesh’i gelecek yıl doğrudan Microsoft Teams’e getiriyor. Şirketin karma gerçekliğini ve HoloLens çalışmasını, animasyonlu avatarlar sayesinde herkesin katılabileceği toplantılar ve görüntülü aramalarla birleştirmek büyük bir çabanın parçası.

Bugünkü duyuruyla birlikte Microsoft ve Meta, özellikle işin geleceği için meta veri tabanında yoğun bir şekilde rekabet etmek adına bir çarpışma rotasında görünüyor.

Microsoft Mesh her zaman Microsoft Teams toplantılarının geleceği gibi hissettirdi. Şimdi 2022’nin ilk yarısında hayata geçmeye başlıyor. Microsoft, aylarca çalışan kişilerden sonra, toplantıları daha etkileşimli hale getirmek için “Birlikte Modu” ve diğer deneyler gibi çabalar geliştiriyor. Bu çalışmayla amaç ev ve hibrit çalışmaya uyum sağlamak.

Microsoft Teams genel müdürü Nicole Herskowitz, The Verge ile yaptığı röportajda, “Sanal dünyadaki yorgunlukla karşılaştık. Bir toplantıda en fazla 30 veya 40 dakika geçirdikten sonra, meşgul olmak ve dikkat toplamak çok zordu. Bu ilk toplantı yorgunluğu “Birlikte Moduna” yol açtı. Şimdi Microsoft, Mesh’in gün boyu görüntülü görüşme yapmak zorunda kalmanın bilişsel aşırı yükünü azaltmaya daha fazla yardımcı olacağını umuyoruz.” dedi.

Microsft Teams İle Avatar Nasıl Kullanılacak?

Microsoft Teams, meta veri deposu ortamına doğru hızla yeni 3B avatarlar alacak. Bunları kullanmak için bir VR kulaklığı takmanız gerekmeyecek. Bu avatarlar sizi hem 2D hem de 3D toplantılarda tam anlamıyla temsil edecek. Böylece web kameranızı açmak istemiyorsanız kendinizin animasyonlu bir versiyonuna sahip olmayı seçeceksiniz.

Microsoft Mesh için The Verge ile yaptığı röportajda Baş ürün müdürü Katie Kelly, “İkili değil, bu yüzden ister video ister avatar olsun; nasıl görünmek istediğimi seçerim. Bir toplantıda nasıl yer almak istediğinizi seçmek için çeşitli özel seçenekler var. O avatarı canlandırmak için sesli ipuçlarını yorumluyoruz. Bu yüzden kendini varmış gibi ve oradaymış gibi hissettiriyor.” dedi.

Microsoft, sesinizi dinlemek için AI kullanacak ve ardından avatarınızı canlandıracaktır. Daha sürükleyici bir 3D toplantıya geçerseniz; bu animasyonlar, el kaldır seçeneğine bastığınızda avatarınızın ellerini kaldırmayı veya avatarınızın etrafında emojiyi canlandırmayı da içerecektir.

Microsoft, özellikle işletmeler için bir meta veri tabanı oluşturma çabalarında; Mesh entegrasyonunu oldukça yararlı bir yer olarak görür. Microsoft, Teams içinde insanların ağ kurabileceği ve oyunlarla sosyalleşebileceği oluşturmak istiyor. Ayrıca projeler üzerinde işbirliği yapmak için Microsoft uygulamalarını kullanabileceği sanal alanlar öngörüyor.

Bu sanal ortamlar en iyi şekilde bir VR veya AR başlığıyla çalışacaktır. Ancak animasyonlu avatar çalışması sayesinde birden fazla cihazdaki herkese açık olacaktır. Kelly, “Microsoft’un meta veriye nasıl yaklaştığını; kendi deneyimlerimizi gerçekten ayıran şeyin insan deneyimiyle başladığını düşünüyorum. Bu nedenle varlık hissi, biriyle konuşma, göz teması kurma ve tepkiler önemli olacak” diye açıklıyor.

 

Exit mobile version