Microsoft Surface Pro 7 Plus tabletini tanıttı

Microsoft, Surface Pro serisini bugün yalnızca işletmeler ve okullar tarafından kullanılabilen yenilenmiş bir Surface Pro 7 Plus modeliyle güncelliyor. Dış tasarım ve ekran Surface Pro 7 ile aynı kalırken Microsoft, Intel’in en yeni 11. Nesil işlemcileri, daha büyük bir pil, çıkarılabilir SSD ve LTE bağlantısı için yer açmak için cihazın iç kısımlarını elden geçirdi.

Bu, LTE’nin 2015’ten bu yana ilk kez ana Surface Pro hattına geri döndüğünü gösteriyor. Ancak ne yazık ki Microsoft, Surface Pro 7 Plus’ta Qualcomm’un eski Snapdragon X20 LTE modemini kullandığından 5G bağlantısı yok.

WhatsApp Söleşme Güncellemesi Sonrası BİP’e Akın Var

MICROSOFT SURFACE PRO 7 PLUS FİYATLARI

Intel Core i3 (1115G4) ile başlayan ve Intel Core i7 (1165G7) ile biten çeşitli modeller mevcut olacak. Yalnızca Intel Core i5 (1135G7) modeli 1.149 ABD dolarından başlayan isteğe bağlı LTE’ye sahip olacak. Temel Core i3 modeli 899 ABD Doları karşılığında 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanıyla birlikte gönderilecek. En iyi Core i7 seçeneği (2799 $) ayrıca 32 GB’a kadar RAM ve 1 TB’a kadar SSD depolaması da yapılandırılabilir.

MICROSOFT SURFACE PRO 7 PLUS ÖZELLİKLERİ

Microsoft, Surface Pro 7 Plus’ta şirketin orijinal Surface Pro 7’de iddia ettiği 10.5 saatten itibaren 15 saate kadar pil ömrü vaat ediyor. Bu pil ömrü iyileştirmesinin küçük bir kısmı Intel 11. Nesil yongalar sayesinde olacak. Ancak çoğunlukla 46.5Wh’lik bir pil kapasitesinden 50.4Wh’ye geçildi.

Surface Pro 7 Plus, tek bir USB-C bağlantı noktası, bir USB-A bağlantı noktası, 3,5 mm kulaklık girişi ve Surface ile orijinal Surface Pro 7’de bulunan aynı 12,3 inç (2736 x 1824) PixelSense ekranla birlikte gelir. Bağlantı noktası bağlayın. Yalnızca Wi-Fi özellikli modeller bir MicroSDXC kart okuyucu içerirken, LTE modelleri bunu nano SIM ile değiştirecektir. Bu, Surface Pro 7 Plus’ın hala Thunderbolt bağlantısına sahip olmadığı anlamına gelir.

Surface Pro 7 Plus, genel olarak normalden daha büyük dahili değişikliklere sahiptir. Microsoft’ta cihazlar için program yönetiminden sorumlu kurumsal başkan yardımcısı Robin Seiler, The Verge ile yaptığı röportajda “İçeriyi büyük ölçüde değiştirdik. SSD’yi buraya yerleştirebilmemiz için iç kısımları çevirmemiz gerekiyordu, bu yüzden bunu yaptığımızda, daha büyük bir pil boyutu için daha fazla alan yaratmak için TDM’yi (Termal Tasarım Modeli) de güncelledik.” dedi.

Çıkarılabilir SSD, Surface Pro X veya Surface Laptop 3’te olduğu gibi çalışır. İşletmelerin sürücüleri yeniden değiştirilebilirlik için değiştirmesine olanak tanır.

TASARIMLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Öyleyse neden daha ince ekran çerçeveleriyle büyük çapta yeniden tasarım yok? Microsoft, bunun çoğunlukla tutarlılık sağladığını söylüyor çünkü işletmeler Surface Pro yapılandırmalarını ve form faktörlerini standartlaştırmak istiyor. Seiler, “Daha ince çerçevelere sahip Surface Pro X’e baktığınızda, bu çerçeveler tarafından yönlendirilen bağlantı noktası konumları açısından oldukça önemli değişiklikler var. Çerçevelerin inceltilmesi, biçim faktörü ve önceki [modellerle] uyumluluk açısından önemli değişiklikler gerektiriyor.” dedi.

Evdeki internet bağlantılarının evden gelen talepleri karşılayamayacağı bir zamanda işletmelere ve LTE bağlantısına odaklanan bu odak, Microsoft’un Surface Pro 8 adını neden tercih etmediğini ve bu cihazı tüketicilerin kullanımına sunmadığını da açıklıyor. Seiler, “Bu sadece ticari odaklı bir hattın bir uzantısıdır. Bunun, bu konuda standart hale gelen tüm müşterilerimiz için Pro 7’nin bir uzantısı olduğunu belirtmek bizim için önemliydi.” ifade etti.

Yine de, Intel’in en son işlemcileri ve LTE bağlantısıyla yenilenen bir modelin doğrudan tüketicilere sunulmaması hayal kırıklığı yaratıyor. Microsoft, bunun yakın zamanda değişip değişmeyeceğini söylemeyecek. Ancak şirketin iş odaklı Surface Pro ile tüketiciler için Surface Go ve Surface Pro X arasında bir çizgi çekmeye çalıştığını düşünüyor.

MICROSOFT SURFACE PRO 7 PLUS ÇIKIŞ TARİHİ

Microsoft, Surface Pro 7 Plus’ı ABD’deki müşterilerine 15 Ocak’ta göndermeye başlamayı planlıyor. Ayrıca Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Birleşik Krallık ve çok sayıda Avrupa ülkesinde de satışa sunulacak.

Exit mobile version