Microsoft Surface Duo Android 11 Sürümünü Alacak

Microsoft Surface Duo katlanır akıllı telefonu yıl sonuna kadar Android 11 güncellemesi alacak. Android 12'nin çıkmasına yakın bir dönemde bunun gerçekleşmesi, kullanıcıların bir nevi tepkisini de çekmiş durumda...

Microsoft, Surface Duo 2’yi dün duyurdu. Öncekine göre hemen hemen her yönden büyük bir yükseltme olarak piyasaya çıktı. Cihaz yükseltilmiş dahili donanımlara, 90 Hz yenileme hızına sahip. Ayrıca daha büyük bir ekrana ve ince tasarım ayarlarına ek olarak; büyük yeni özelliklerden biri de Android 11’i kutudan çıktığı gibi çalıştırmasıdır. Tabii ki, Android 11 bir yıldır piyasada yer alıyor. Android 12 sürümü çok yakında çıkacak. Bu nedenle Microsoft Surface Duo 2’nin kutudan Android 11 ile çıkması kulağa pek heyecan verici gelmiyor.

Surface Duo İçin Android 11 Güncellemesi ne zaman gelecek?

Orijinal Surface Duo neredeyse bir yıl önce Android 10 ile piyasaya çıktı. Ancak Surface Duo hala Android 11’e güncellenmedi. Fakat bu, yıl sonundan önce bu durum değişecek. The Verge tarafından verilen habere göre; orijinal Surface Duo modeli, yıl sonundan önce Android 11 yükseltmesi alacak. Bilgiler bir Microsoft sözcüsünden geldi. Bu güven verici, ancak hala belirlenmiş bir tarih veya daha spesifik bir zaman dilimi yok. Bu yılın başlarındaki bir rapor, güncellemenin yaz aylarında geleceğini öne sürdü. Ancak bu dönem Android 11 belirtisi olmadan gelip gitti.

Microsoft’un söylemediği şey, bu güncellemeyle eklenmesini bekleyebileceğimiz şey. Surface Duo 2, uygulamalı çalışma süresine dayanan bazı yeni özelliklere sahiptir. Ancak bunlar yeni donanıma göre tasarlanmıştır. Bu nedenle taşınmaları olası değildir. Örneğin, bir ekranda galerinizi, diğerinde vizörü görebileceğiniz “Kamera” uygulaması için yeni bir çift ekran görünümü var. Surface Duo’da çalışmanın tek yolu, önünüzdekilerin fotoğraflarını çekerken yalnızca bir ekran kullanabilmenizdir.

Microsoft’un 2 Android Cihazı Var

Android 11’in Surface Duo’ya geleceğini duymak güzel olsa da, bu durum çok geç olabilir. Sonuçta, Android 12 çok yakında piyasaya çıkacak. Bu nedenle Surface Duo kullanıcıları bu güncellemenin yayınlanması için bekleme başlayacak. Bunun da ötesinde, Microsoft’un artık güncel tutmak için iki Android cihazı var. Bu, iki cihaz için optimize edilmeleri gerektiğinden güncellemeleri daha da geciktirebilir.

Microsoft’un bu cihaz için aldığı yüksek fiyat göz önüne alındığında; Samsung Galaxy Z Fold 3 gibi gerçek katlanan telefonun daha uygun hale gelmesiyle birlikte; şirketin Surface Duo hattını yazılım güncellemeleriyle desteklemede daha iyi hale gelmesini umabilirsiniz.

Exit mobile version