Microsoft Store Açılmıyor Sorunu Nasıl Düzeltilir?

Microsoft Store açılmıyor sorununun çözümü için hangi yöntemler uygulanmalıdır? İşte çözüm yöntemlerinin listesi!

Microsoft Store açılmıyor sorununu düzeltemk için hangi yöntemler denenmelidir? Çoğu Windows kullanıcısının karşılaştığı problemin çözümü için pek çok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlere aşağıdaki listeden erişebilirsiniz.

Microsoft Store Açılmıyor Neler Yapılabilir?

Microsoft Store açılmıyor-1

1. İnternet Bağlantısını Kontrol Etme

Microsoft tarafından sunulan mağazanın düzgün bir şekilde çalışabilmesi için sorunsuz bir internet bağlantısı gerekmektedir. Bu nedenden dolayı yaşadığınız sorunun kaynağı internet bağlantısı olabilir.

İnternet bağlantınızda bir problemin olup olmadığını kontrol edin. Bağlantınız yavaş ise internet hızlandırma yöntemleri yazımıza göz atabilirsiniz.

2. Microsoft Hesabını Kontrol Etme

Microsoft hesabınıza giriş yaptığınızdan emin olun. Windows’ta oturumunuzun açık olup olmadığını kontrol etmek için yukarıda yer alan adımları uygulayın.

3. Sorun Gidericisi’ni Kullanma

Windows 10 işletim sisteminde yer alan Sorun Gidericisi, Microsoft Store’da karşılaştığınız sorunun çözülmesini sağlayabilir. Yukarıda bulunan maddeleri sırası ile uygulayarak bu işlemi tamamlayabilirsiniz.

4. Microsoft Store Onarma

Microsoft, uygulamaların açılmaması ya da yanıt vermemesi gibi yaygın sorunları düzeltmek için bir onarma aracı sunar. Ayarlar sayfasında yer alan “Uygulamalar” kategorisini açın. Liste üzerinden uygulamayı bulun ve üzerine tıklayın. Ardından “Gelişmiş seçenekler” seçeneklerine tıklayın ve “Onar” seçeneğini seçin.

5. Bilgisayarın Saatini Kontrol Etme

Microsoft Store hizmetinin açılmamasının nedeni bilgisayarınızdaki saatinden kaynaklanabilir. Bilgisayarınızdaki tarih ve saat bilgileri yanlış ise söz konusu uygulama açılmayabilir. Görev Çubuğu’nun sağ alt köşesinde yer alan tarih ve saat bilgilerinin doğru olup olmadığını kontrol edin.

6. Sistemi Güncelleme

Listedeki yöntemler işe yaramadıysa Windows işletim sistemini güncellemeyi deneyebilirsiniz. Yayımlanan güncellemeler, işletim sisteminde meydana gelen bazı sorunların düzeltilmesini sağlayabilir.

Exit mobile version