Microsoft Ortağı Bill Gates En Büyük Hatasını Açıkladı

Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, mobil işletim sistemi hakkında çok önemli kararlar alındığında yaptığı bir hatadan bahsetti. Microsoft isteseydi Windows Phone belki de Android’in yerini alabilirdi.

Gates’in kabulü biraz şaşırtıcı. Pek çok kişi, Microsoft’un kaçırılan mobil fırsatının Steve Ballmer dönemi hatası olduğunu varsaymıştı. Bu Microsoft’un ilk mobil hatalarının önemli bir parçasıydı ve en başta yapılanlardandı. Microsoft, şirketin o zamanlar işlevsel olmayan ve stylus destekli cihazların bir döneminden doğan Windows Mobile çabalarını desteklemedi.

Microsoft Ortağı Bill Gates büyük bir fırsatı kaçırdı

Microsoft, Aralık 2008’de yapılan acil durum toplantısında, Windows Mobile’ı hurdaya ayırmaya ve mobil telefonlarını Windows Phone ile tamamen yeniden başlatmaya karar verdi. Ancak bu pek işe yaramadı.

Eski Windows şefi Terry Myerson ve Microsoft’tan Joe Belfiore bu acil durum toplantısına katılırken, şirket Bill Gates’in tavsiyesini dinlemedi. Gates, 2000 yılında CEO olarak görev yaptı ve kritik yıllar boyunca Windows Phone ve Microsoft’un Windows Vista’nın yanlış adımlarına neden olan baş yazılım mimarı rolünü üstlendi. Tüm bunlar Android’in güçlenmesini sağladı.

Exit mobile version