Microsoft, OpenAI’dan Sonra Mistral AI ile Anlaştı

Microsoft, OpenAI'dan sonra yapay zekâ alanındaki en önemli adımlarından birini attı. Şirket, Mistral AI ile anlaşmaya gitti.

Microsoft, OpenAI'dan Sonra Mistral AI ile Anlaştı

Microsoft, Fransız bir yapay zekâ şirketi olan Mistral AI ile 2 milyar euro değerinde uzun vadeli bir ortaklık kurduğunu açıkladı.

Financıal Times tarafından aktarılan bilgilere göre bu ortaklık, Microsoft’un OpenAI ortaklığı için 10 milyar dolardan fazla yatırım yapmasının üzerinden bir yıldan biraz daha uzun süre geçtikten sonra Microsoft’un yapay zekâ şirketinden küçük bir hisse satın almasını kapsıyor.

Microsoft ile Mistral AI Anlaşmasının Detayları

Anlaşma doğrultusunda Mistral’in açık ve ticari dil modelleri Microsoft’un Azure AI platformunda yer alacak. Böylece OpenAI’dan sonra Azure üzerinde ticari bir dil modeli sunan ikinci şirket olacak. OpenAI ortaklığında olduğu gibi Microsoft’un Mistral ile ortaklığı da yeni nesil büyük dil modellerinin geliştirilmesine odaklanacak gibi görünüyor.

Mistral, Mistral Large adında yeni bir yapay zekâ modelini duyurdu. OpenAI’ın GPT-4 modeli ile daha yakından rekabet etmek için geliştirilen model, önceki modellerinden bazılarının aksine açık kaynaklı olmayacak.

Mistral AI ekibi, Mistral Large’ın yaygın olarak kullanılan karşılaştırmalarda daha iyi sonuçlar elde ettiğine vurgu yaparak onu bir API aracılığı ile genel olarak kullanılabilen dünyanın ikinci sıradaki modeli olduğunu belirtti.

Mistral Large, Mistral’in kendi altyapısı kullanılarak ya da Azure AI Studio ve Azure Machine Learning aracılığıyla kullanılabilir. Mistral ayrıca Mistral AI’ın çeşitli modellerini temel alan yeni bir konuşma sohbet robotu olan Le Chat’i de piyasaya sürüyor.

Exit mobile version