Microsoft, İranlı Hack Grubunun 2020 ABD Başkan Adayını Hedeflediğini Söyledi

Sinovac web sitesi hackerlar

Cuma günü, Microsoft İran’dan kaynaklanan bir grup hacker grubunun 2020 başkan adayına ait e-posta hesaplarına erişmeye çalıştığına dair kanıt bulduğunu açıkladı. Microsoft, keşfi açıklayan blog yazısında hedeflenen cumhurbaşkanlığı adayına ait ismi vermeyi reddetti.

CNBC daha sonra Donald Trump 2020 kampanyasının siber saldırıya uğradığını bildirdi. Bununla birlikte Trump kampanyasının iletişim direktörü Tim Murtaugh, “Kampanya altyapımızdan herhangi birinin hedef alındığına dair hiçbir fikrimiz yok” dedi.

Birçok hesap güvenliği tehlikeye girdi

Kampanya, İranlı bilgisayar korsanlarının Ağustos ve Eylül ayları arasındaki 30 günlük bir süre içinde uzlaşmaya çalıştıkları bir hesap grubundan yalnızca biriydi. Microsoft, tehdit istihbarat merkezinin 2.700’den fazla e-posta hesabını belirleme girişiminde bulunduğunu ve ardından 241’ine “saldırmaya” devam ettiğini belirtti.

Microsoft’un müşteri güvenliğinden sorumlu başkan yardımcısı Tom Burt, “Hedeflenen hesaplar; ABD başkanlık kampanyası, mevcut ve eski ABD hükümet yetkilileri, küresel politikaları kapsayan gazeteciler ve İran dışında yaşayan İranlılar ile ilişkili” dedi.

Exit mobile version