Microsoft HoloLens’in ABD Ordusu versiyonu

Kasım ayında Microsoft’un; ABD Ordusuna HoloLens artırılmış gerçeklik kulaklığının bir versiyonunu tedarik etmek için 479 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladığını öğrenmiştik. Microsoft’un kendi çalışanlarının Şubat ayında protesto kararı vermesi, Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın yanıt vermesini sağladı.

Şimdi ilk defa, bu yüz milyonlarca doların gerçekte neler sağladığını görüyoruz.

Microsoft, tehlikeli bir silah yaratmış olabilir

Microsoft tarafından üretilen bu gözlüklerin içinde olan mekanizma; savaşın geleceğinin prototipinin, ilk yıllardaki birinci şahıs nişancı video oyunlarının yıllardır hayal ettiği şeylerden ibaret olacak.

Hedeflediğiniz yönü göstermek için video oyununa benzer bir sanal dürbünden bahsetmek yerine, görüş alanınızın tam üstünde pusula yönünüzü ve takım arkadaşlarınıza göre sanal bir haritadaki konumunuzu gösteren baş üstü bir ekrandan bahsedilebilir. FLIR termal kamera; kulaklığı çalılardan ve sislerin arkasından görmek için kulaklığın bir dizi termal/gece görüş gözlüğü olarak iki katına çıkmasını sağlıyor.

HoloLens muhtemelen savaş tekniklerini büyük ölçüde değştirecek. Microsoft, ilerleyen zamanlarda bu konuda çok daha fazla eleştirilecektir.

Exit mobile version