Microsoft Hackerlara Karşı İşbirliği Yapmak İstiyor: Tedirginlik Sürüyor

Siber Güvenlik

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden bir tanesi olan Microsoft, hackerlara karşı ve büyük bir ekip kurdu. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün detaylar.

Dünya genelinde siber saldırıların sayısı akılalmaz bir boyutta artış gösterdi. Hatta birçok şirket neredeyse iş yapamaz duruma geldi. Özellikle finans ve Forex firmaları bu konuda daha fazla problem yaşıyor. Yazılım şirketlerinin buna karşı çözümleri var mı?

Özellikle Microsoft bu konuda en fazla çaba gösteren şirketler içerisinde yer alıyor. Saldırganların en yoğun şekilde saldırdığı işletim sistemleri çoğunlukla Windows oluyor. Bu nedenle Microsoft elini taşın altına koymaya karar verdi ve bazı önemli kararlar aldı.

Microsoft hackerlara karşı yeni tedbirler peşinde

Microsoft şirketinin içinde bulunduğu çok büyük bir platform hackerlar ile mücadele etmek için yeni bazı önlemlere başvuruyor. Bunlar arasında onlara tuzak kurmak bile var.

Microsoft hackerlara karşı

Fidye yazılımlar olarak adlandırılan bir sistem ile birlikte, bilgisayar korsanları çok ciddi kazançlar elde edebiliyor. Şirketlere ait bütün teknik dökümanlar ve veri kayıtları ele geçiriliyor. Hemen ardından bunları geri vermeleri karşılığında belirli bir miktar ücret isteniyor.

Şirketlerin neredeyse hepsi bunu kabul ediyor. 2019 yılı ile 2020 yılını bile kıyaslamak bu konuda yeterli. 2020 senesi içerisinde fidye olarak yaklaşık 300 bin dolar toplandığı söylendi. 2019 ile kıyaslandığında bu rakam 5 kat daha fazla. Peki siz kendinizi bu konuda güvende hissediyor musunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version