Microsoft Edge kullanıcı sayısı artıyor

İlk çıkışından sadece aylar sonra, Microsoft’un yeni Chromium tabanlı Microsoft Edge tarayıcısı kısa sürede masaüstü bilgisayarlarda en popüler ikinci tarayıcı oldu. Şimdi, Microsoft Edge pazar payı kazanmaya devam ederken son raporlarda bu konumu pekiştiriyor.

Nisan ayında geri gidersek, Microsoft Edge masaüstü tarayıcı pazarının % 7,59’unu ele geçirmeyi başarmıştı. Bu, Firefox ve Safari’yi gölgede bıraktı ama yine de Google Chrome tarafından küçük görüldü. Hikaye, o zamandan beri aylara göre pek değişmedi. NetMarketShare artık (Son Windows aracılığıyla) Microsoft Edge’in % 10.22’ye ulaşmayı başardığını gösteriyor.

GOOGLE CHROME’UN KULLANICILARINI ALIYOR

Özellikle, Microsoft Edge için bu yeni bulunan pazar payının oldukça büyük bir kısmı doğrudan Google Chrome’dan geliyor. Edge, son birkaç ayda kabaca % 3 büyürken, Chrome % 2 düştü. Opera, Firefox ve hatta Safari de aynı anda küçük düşüşler gördü.

iPHONE GİZLİ BİR DÜĞME EKLENDİ

Microsoft Edge’in kazanımları, kısmen Microsoft’un Edge’i, güncelleme yüklendiğinde tam ekran devralma ile bile Windows kullanıcılarına varsayılan bir tarayıcı olarak kullanıma sunması gerçeğinden kaynaklanıyor. Yine de, Edge’in çok iyi bir tarayıcı olması, Microsoft’un kullanıcıları kazanmasına yardımcı oluyor.

MICROSOFT EDGE TARAYICISININ DAHA UZUN YOLU VAR

Açıkçası, Microsoft’un aslında Chrome ile rekabet edene kadar daha uzun bir yolu var. Ancak bu sadece birkaç yıl sonra etkileyici bir pazar payı.

Özellikle, bu bir süreliğine bu türden son rapor olacak. NetMarketShare bu aydan itibaren hizmetini kapatıyor. Yani bu, birisi bu bilgileri izlemek için yeni bir yol geliştirene kadar alacağımız son hızlı ve kolay anlık görüntü olacak.

Exit mobile version