Microsoft Copilot iOS Uygulaması Çıktı

Microsoft Copilot iOS için de yayımlandı. Yapay zekâ destekli asistan şu an Play Store'un yanı sıra App Store üzerinden de indirilebiliyor.

Microsoft Copilot iOS Uygulaması Çıktı

Microsoft, bir süre önce Microsoft Copilot için Android uygulaması yayımlayarak yapay zekâ destekli asistana hareket hâlindeyken kolaylıkla erişmeyi mümkün hâle getirdi. Görünüşe bakılacak olursa bu imkândan artık sadece Android kullanıcıları değil, iPhone ve iPad kullanıcıları da yararlanacak. Microsoft Copilot iOS uygulaması yayımlandı.

Microsoft Copilot iOS Uygulaması Kullanıma Sunuldu

Copilot’un iOS ve iPad versiyonları artık Apple’ın uygulama mağazası olan App Store üzerinden yüklenebiliyor. Copilot’un masaüstü sürümü ya da ChatGPT gibi diğer yapay zekâ destekli sohbet botlarında olduğu gibi, Copilot’un iOS sürümünü kullanarak da sorularınıza yanıt alabilirsiniz.

Copilot, yanıtları oluştururken OpenAI’ın GPT-4 modelinden yararlanıyor. OpenAI tarafından sunulan ChatGPT’nin ücretsiz sürümü ise eski ChatGPT-3.5 tarafından destekleniyor. Yeni modele erişmek için ChatGPT Plus aboneliğine ödeme yapmak gerekiyor.

Copilot’un bir diğer avantajı da metin istemlerinden görüntü oluşturma özelliği. Bu özellik, OpenAI’ın DALL-E 3 isimli metni görüntüye çeviren yapay zeka modeli tarafından destekleniyor ve bu model, daha önceki sürümlerinde yazılan metin istemlerinden alınacak sonuca göre daha iyi bir sonuç sunuyor. Ayrıca insan eli gibi çizimler yapılırken yaşanan büyük sorunu da önemli ölçüde gideriyor.

Microsoft, Copilot’un mobil versiyonlarını da kullanıma sunarak Copilot’un herkes tarafından herhangi bir yerde herhangi bir zaman kullanılmasını kolaylaştırıyor ve bu sayede asistanı kullanan kişi sayısının büyük ölçüde artmasını sağlıyor. Uygulamayı kullanmak ücretsiz olduğundan ve yapay zekaya olan ilginin son yıllarda inanılmaz artmasından dolayı Copilot’un hızla popülerlik kazanması bekleniyor.

Exit mobile version