Microsoft Chromebook için Office programını kaldırıyor

18 Eylül’den itibaren Microsoft, Chromebook’lar hakkında yaptığı açıklamaya göre, Chrome OS’de Office ve Outlook Android uygulamalarına yönelik desteği sona erdirecek. Bunun yerine Chromebook kullanıcılarını web uygulamalarına yönlendirmeye başlayacak. 31 Temmuz gibi kısa bir süre önce, Microsoft’un destek belgeleri Office, Outlook, OneNote ve OneDrive’ın Android sürümlerinin yüklenmesini önerdi. Ancak şimdi bu belgeler, uygulamaların Chrome OS kullanıcıları için desteklenmediğini söylüyor.


İlginizi Çekebilir: Microsoft, Mac için Office 2021 önizlemesini sunuyor


MICROSOFT OFFICE WEB UYGULAMASI GERÇEK DENEYİM GETİRMEZ

Kevin Tofel’in “About Chromebooks” açıklamasında belirttiği gibi, web uygulamalarına geçiş, Office kullanıcıları için çevrimdışı durumu daha karmaşık hale getiriyor. Outlook gibi belirli Office web uygulamalarının özel bir çevrimdışı modu olsa da; Tofel, çevrimdışıyken Microsoft’un Chrome OS için aşamalı web uygulamasını kullanarak mevcut belgeleri açamadıklarını bildiriyor. Chrome OS, Office dosyaları için yerel olarak bazı çevrimdışı düzenleme yetenekleri sunsa da; internet bağlantısı kesildiğinde Android uygulamalarının yaptığı gibi gerçek Office deneyimini sunmaz.

Microsoft, Chrome OS için Office web deneyiminin sunduğu çevrimdışı işlevler veya Eylül geçişinden önce iyileştirmeler yapıp yapmayacağıyla ilgili soruları yanıtlamadı.

Her zaman çevrimiçi olanlar için, Android’den web uygulamasına geçiş çok fazla bir fark yaratmaz. Çoğunlukla, Office’in web sürümü, temel kelime işleme, elektronik tablo oluşturma ve sunum yapma için ihtiyaç duyacağınız birçok özelliği sunar.

BAZI ÖZELLİKLERE ERİŞİM İZNİ GELECEK

Microsoft’un “About Chromebook” açıklaması, şirketin değişikliği neden yaptığına gerçekten girmiyor. Ancak Chrome OS kullanıcılarının “ek ve premium özelliklere” erişmesine izin vereceğini söylüyor. Chrome OS kullanıcılarının isterlerse Office web uygulamalarını zaten kullanabileceklerini belirtmekte fayda var. Tofel, bu değişikliğin Android için Office’in telefon kullanıcılarında kaldırılacağı anlamına gelmediğini bildiriyor. Bunu doğrulamak için Microsoft’a ulaştık ve bir yanıt alırsak size haber vereceğiz.

Windows 11, Android uygulamalarını çalıştırma desteğine sahip olacak. Microsoft’ta Chromebook kullanıcılarını dizüstü bilgisayarlarında Android uygulamalarını kullanmaktan uzaklaştıran bir ironi var. Bununla birlikte, Android uygulamalarının Chrome OS’deki işlevselliği uzun süredir eleştiri alıyor. Google bile kendi uygulamalarından bazılarını platformdaki PWA’larla değiştirdi. Çoğu PWA, yalnızca canlı bir internet bağlantınız olduğunda kullanışlıdır. Ancak Office gibi uygulamalar için durum böyle değildir. Umarız, Chromebook kullanıcıları geçişten sonra çevrimdışı bir deneyim seçeneğine sahip olurlar.

Exit mobile version