Microsoft’un Activision Satın Alımına Yeni Engel!

ABD'li düzenleyiciler, Microsoft'un Activision satın alımı için harekete geçerek anlaşmanın engellenmesini istedi.

Microsoft'un Activision Satın Alımına Yeni Engel!

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki düzenleyiciler, yargıçtan Microsoft’un Activision satın alımı hakkında engelleme isteğinde bulundu. Federal Ticaret Komisyonu (FTC), 69 milyar dolarlık satın alımın video oyunu sektöründe rekabeti büyük ölçüde azaltabileceğini söyledi.

Bu gelişmeler, İngiltere’nin rekabet doğasına zarar vereceğini öne sürerek anlaşmayı engellemeyi istemesinden sonra yaşandı.

Microsoft’un Activision Satın Alımı İstenmiyor

BBC’nin paylaştığı bilgilere göre Amerika Birleşik Devletleri’nde duruşma ağustos ayında başlayacak. FTC yaptığı açıklamada ihtiyati tedbirin gerekli olduğunu ifade etti.

Microsoft’un Activision’ı satın alma isteği, küresel çapta düzenleyicilerin harekete geçmesine neden oldu. Bu satın alımın tamamlanması için İngiltere, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki düzenleyicilerinden onay alınması gerekiyor.

İngiltere Rekabet ve Piyasalar Otoritesi (CMA), nisan ayında anlaşmanın tamamlanmamasını istedi ve bu satın alımın oyuncular için daha az yeniliğe neden olabileceğinden endişe duyduğunu belirtti. Microsoft ve Activision, karara itiraz ederek temyize gideceklerini söyledi.

Şirketin Activision’ı satın alarak oyun sektöründeki ana rakibi Sony’yi yakalamayı hedeflediği düşünülüyor. Bu yatırım girişiminin başarı ile sonuçlanması hâlinde Xbox Game Pass hizmeti oyunların geleceğini şekillendirmede kilit rol oynayacak hâle gelebilir.

Microsoft’a göre gelecekte video oyunu sektöründe video oyunlarını oynamanın yollarından biri olan tek seferlik satın alımlar yapmak yerine abonelik bazlı oynama mantığı ön planda olabilir. Peki, sizin bu konu ile ilgili görüşleriniz neler? Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version