Microsoft, Activision için Endişeli!

Microsoft, Activision anlaşması nedeniyle AB antitröst uyarısıyla karşı karşıya kaldı. Detaylara gelin birlikte bakalım.

Geçen Ocak ayında Microsoft, Activision Blizzard’ı 68,7 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın almayı teklif etti, ancak bu hala çeşitli sorunlarla karşı karşıya ve kesinleşmedi. En son engel, satın almanın piyasaya herhangi bir fayda sağlayacağına ikna olmayan AB komisyonlarından geliyor.

Microsoft (MSFT.O), “Call of Duty” yapımcısı Activision Blizzard (ATVI.O) için 69 milyar dolarlık teklifiyle ilgili olarak AB’den bir antitröst uyarısı alması muhtemel. Anlaşmayı tamamlamak için başka bir zorluk teşkil edebilir.

Kaynaklar, Avrupa Komisyonu’nun önümüzdeki haftalarda Microsoft’a gönderilecek olan anlaşmayla ilgili endişelerini ortaya koyan ve itiraz beyanı olarak bilinen bir suçlama belgesi hazırladığını söyledi.

Konuya yakın kaynaklara göre, AB’nin antitröst komisyonu ciddi kaygılar taşıyor ve anlaşmaya karşı bir itiraz beyannamesi hazırlıyor. Komisyon, anlaşmayla ilgili nihai kararı için son tarih olarak 11 Nisan’ı belirledi.

AB Antitröst Gözlemcisi Yorumdan Yapmadı

Anlaşmayla ilgili kararı için 11 Nisan’a kadar bir son tarih belirleyen AB antitröst gözlemcisi yorum yapmaktan kaçındı.

Micrososft Activision ile İlgili Açıklama Yaptı

Microsoft, “Piyasadaki tüm endişeleri gidermek için Avrupa Komisyonu ile birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Amacımız, daha fazla kişiye daha fazla oyun getirmek ve bu anlaşma bu hedefi daha da ileriye taşıyacak.” ifadelerini kullanarak bir açıklama yaptı.

ABD’li yazılım devi ve Xbox üreticisi, lider Tencent (0700.HK) ve Sony (6758.T) ile daha iyi rekabet etmesine yardımcı olmak için geçen yıl Ocak ayında satın almayı duyurdu.

Ancak ABD ve Birleşik Krallık düzenleyicileri, ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun anlaşmayı engellemek için mahkemeye gitmesiyle ilgili endişelerini dile getirdiler.

Microsoft AB Düzenleyicilerine Çareler Sunacak

Konuya yakın diğer kaynakların Kasım ayında Reuters’e verdiği demeçte, Microsoft’un suçlama bildirimini önlemek ve düzenleme sürecini kısaltmak amacıyla AB düzenleyicilerine çareler sunması bekleniyordu.

Ancak kaynaklara göre, tavizler konusunda devam eden gayri resmi tartışmalar olmasına rağmen, AB rekabet uygulayıcısının suçlama belgesini göndermeden çözüm yollarına açık olması beklenmiyor.

Microsoft geçen ay Nintendo (7974.T) ile “Call of Duty”nin Nintendo konsollarında kullanıma sunulması için 10 yıllık bir anlaşmaya vardı ve satın alma için kritik olan Sony ile benzer bir anlaşmaya açık olduğunu söyledi.

Anlaşmaya Brezilya, Suudi Arabistan ve Sırbistan koşulsuz yeşil ışık yaktı.

Exit mobile version