Microsoft 2021’de Nokia’yı satın alabilir

Microsoft son zamanlarda telekomünikasyon yazılımı alanında bazı satın almalar yaptı. Bu nedenle CCS Insights, Microsoft’un önümüzdeki yıl Nokia şirketini satın alacak ilk aday olacağını tahmin ediyor. Raporda adı geçen diğer şirket ise Intel.

MICROSOFT 2013’TE NOKIA’NIN BİR KOLUNU ALMIŞTI

2013’te Microsoft bir bütün olarak Nokia‘yı satın almadı. Nokia’nın akıllı telefonlar ve özellikli telefonlardan sorumlu olan cihazlar ve hizmetler işini satın aldı. Yükselen 5G ve telekomünikasyon yazılım hizmetleri ile Nokia, yatırımcılar ve hatta Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkeler için ilginç bir şirket haline geliyor. ABD yönetimi defalarca Nokia’nın bir satın alma, yatırım veya hükümet yardımı hedefi olabileceğini, ağlarda Finlerin (veya Ericsson’un) Çin’in Huawei ile savaşmasına yardımcı olabileceğini öne sürdü.

2013’te Nokia’nın D&S bölümünü satın aldıktan sonra, Microsoft, işgücünün çoğunu (Huawei, Xiaomi, Samsung ve HMD Global dahil diğer satıcılara katılan) bırakarak yavaş yavaş öldürdü.

SPOTIFY KULLANICILARINA MÜJDELİ HABER

“NOKIA SATIN ALMA KONUSUNDA SAVUNMASIZ”

CCS Insight’ta Tüketici ve İletişim Uzmanı olan Kester Mann, “Nokia’nın satın alma konusunda biraz savunmasız olabileceğini düşünüyoruz” yorumunu yaptı.

Microsoft’un Nokia satın alma konusundaki potansiyel ilgisi tamamen boş değil. Şöyle ki, Microsoft, özellikle yazılıma odaklanmasına rağmen, son zamanlarda operatör odaklı iş alanına güçlü bir şekilde girmeye çalıştı.

MICROSOFT SİNYALİNİ VERİYOR

Mart ayının sonlarında Microsoft, 1,35 milyar dolar değerinde ağ sanallaştırma çözümleri geliştiricisi Affirmed Networks’ü satın aldığını duyurdu. Mayıs ayında Microsoft, operatörlere ağlarında ses, veri ve diğer hizmetleri uygulamalarını sağlamak için sanallaştırılmış ağ yazılımı da sağlayacak olan Metaswitch Networks’ü satın aldığını duyurarak satın almalarına devam etti.

CCS Insight’tan Kester Mann “Microsoft, telekomünikasyon sektörüne gerçek bir ilgi gösterdi. Bu yıl onlardan iki satın alma gördük, 5G ve telekomünikasyon alanında biraz uzmanlık ve sektördeki bazı bağlantılar da getirdi. Nokia’nın Microsoft gibi bir şirket için potansiyel bir hedef olabileceğine inanıyoruz.” dedi.

Exit mobile version