Microsoft 2021’de bitireceği bazı Windows 10 uygulamaları ve hizmetlerini açıkladı

Microsoft, hem Windows 10 sistemi hem de Microsoft 365 abonelik hizmetini sürekli olarak güncelliyor ve ayarlıyor. Microsoft’un bu güncellemesi veya ayarlaması genellikle bazı eski veya az kullanılan uygulamaların ve özelliklerin kesildiği anlamına geliyor.

Genellikle Microsoft tarafından öldürülen hizmetler ve uygulamalar nadiren kullanılsa da bunlara güvenmeye devam eden çok sayıda insan olacak. Bu nedenle bu uygulamalar kolayca listelendi. Microsoft’un 2021’de desteklediği tüm uygulama ve hizmetler, beklenen emeklilik tarihleriyle birlikte bu haberde…

Samsung Galaxy Chromebook 2 duyuruldu! İşte fiyatı ve teknik özellikleri

Kullandığınız bir uygulama veya ürün aşağıda listeleniyorsa, alternatifleri aramaya başlamalısınız. Kullandığınız şeye bağlı kalmak isteyebilirsiniz. Ancak artık güncellenmeyen veya esteklenmeyen bir uygulamayı veya hizmeti kullanmaya devam etmeniz asla önerilmez.

Ve her ne kadar sinir bozucu olsa da, özellikle güvenlik söz konusu olduğunda Microsoft’un desteği sonlandırmasının genellikle iyi bir nedeni vardır.

Microsoft’un 2021’de sonlandıracağı uygulamalar ve hizmetler

11 Ocak: TLS 1.0 ve TLS 1.1

11 Ocak’ta Microsoft’un Exchange Online hizmeti artık TLS 1.0 ve TLS 1.1 protokollerini desteklemeyecek. E-posta göndermek ve almak için Exchange Online’ı kullanıyorsanız, daha fazla güvenlik sunan TLS 1.2’ye yükselttiğinizden emin olmalısınız.

15 Şubat: Skype Kurumsal Çevrimiçi Bağlayıcı

Çevrimiçi toplantıları yönetmek için Skype for Business Online Connector kullanıyorsanız, 15 Şubat’a kadar vaktiniz var. Bundan sonra, bunun yerine Microsoft Teams’in en son sürümünü kullanmanız gerekecek.

Microsoft, Skype Kurumsal kullanıcılarını Teams’in üzerine taşımayı planlıyor. Bu nedenle şirket, Skype Kurumsal’ı tamamen sonlandırmaya kararlı göründüğü için yeni uygulamayı kullanmaya mümkün olan en kısa sürede başlamak için atlamaya değer.

9 Mart: Microsoft Edge

Windows 10 ile birlikte gelen orijinal Microsoft Edge web tarayıcısı Mart ayında desteklenmeyecektir. Bunun yerine, kullanıcıların, Google’ın Chrome web tarayıcısının kullandığı Chromium web motoruna dayalı olarak yeniden oluşturulmuş yeni Microsoft Edge sürümünü kullanmaları önerilir.

Windows 10 20H2 güncellemesini (Windows 10 Ekim 2020 güncellemesi olarak da bilinir) yüklerseniz, yeni Edge otomatik olarak dahil edilecektir.

Artık desteklenmeyen veya yeni güvenlik düzeltmeleriyle güncellenmeyen bir web tarayıcısı kullanmanız asla önerilmez. Bu nedenle değişikliği mümkün olan en kısa sürede yapmanızı öneririz. Bize göre, Edge’in yeni versiyonu, orijinal üzerinde büyük bir gelişme.

17 Ağustos: Internet Explorer 11 için Microsoft 365 desteği

Microsoft’un eski web tarayıcılarından bir diğeri de daha fazla özellik kesiliyor. Microsoft 365’in hizmetleri ve çevrimiçi uygulamaları artık Internet Explorer 11’i desteklemeyecektir. Hala o eski web tarayıcısını kullanıyorsanız, 17 Ağustos 2020’den sonra Microsoft 365 uygulamalarına ve araçlarına artık çevrimiçi erişemeyeceğinizi fark edeceksiniz.

Microsoft, yıllardır insanları Internet Explorer’dan uzaklaştırıyor. Onları Edge’e yükseltmeye teşvik ediyor. Hala Internet Explorer kullanan tüm kullanıcılar, mümkün olan en kısa sürede daha yeni bir web tarayıcısına geçmelidir.

30 Eylül: Visio Web Erişimi

Eylül sonunda Microsoft, Visio Web Erişimini (Visio Hizmeti) ve SharePoint Online için Web Bölümünü kapatacak. Bunun yerine müşterileri Visio Online’a taşıyacak.

Bu tarihten sonra, Visio Web Erişimi diyagramları düzenleme için değil, yalnızca görüntülenebilir olacak.

Hala yukarıdaki uygulamalardan ve hizmetlerden herhangi birini kullanıyorsanız, mümkün olan en kısa sürede bir alternatife geçmek için hazırlık yapmaya değer. Microsoft desteği sona erdirdiğinde hala onlara güvenmek istemezsiniz.

Exit mobile version