Meyve ve Sebzelerin Daha Taze Kalmasını Sağlayan Yeni Bir Teknoloji Geliştirildi

Meyve ve sebzelerimizin neredeyse üçte birini atıyoruz. California merkezli Apeel firması, meyve ve sebzelerin daha uzun süre taze kalmasını sağlayan doğal bir kaplama ile bunu değiştirmek istiyor.

Her yıl ürettiğimiz yiyeceklerin yaklaşık üçte biri asla yemek masasına gitmiyor. Bu, yaklaşık 1 trilyon dolar değerinde, çöpte yaklaşık 1.3 milyar ton ürün demektir.

Apeel Firması, Meyve Ve Sebzelerin Ömrünü Uzatabilecek

Meyve ve sebzelerin tohumları kullanılarak suyla karıştırılır ve böylece; son derece etkili ince bir hamur elde edilir. Daha sonra kurumaya bırakılır. Bu hamur, “ikinci cilt” bir bariyer gibi davranır. Su kaybını ve havaya maruz kalmayı yavaşlatan hamurumsu yapı, çürümeyi minimalize eder.

ABD’de Apeel kurucusu ve CEO’su James Rogers’a göre; 8 milyon avokadoya gerekli işlemler yapıldı. Pilot proje sonucunda; perakendeciler ve tedarikçilerin, gıda atıklarını % 50’den daha fazla azaltmayı başardığı iddia ediliyor. Bill ve Melinda Gates Vakfı da dahil olmak üzere yatırımcılardan şimdiden 110 milyon dolar toplandı.

Exit mobile version