Meta, Messenger’a “Çağrılar” Sekmesi Ekliyor

Meta, Messenger'a yeni bir "Çağrılar" sekmesi ekledi. Şirket, mesajlaşma uygulamasına yapılan günlük aramaların 2020'den bu yana yüzde 40 arttığını söyledi.

Meta, şirketin bu hafta duyurduğu Messenger için yeni bir Çağrılar sekmesini kullanıma sunuyor. Şirket, yeni sekmenin tek dokunuşla uygulama aracılığıyla arkadaşlarınızla ve ailenizle bağlantı kurmayı kolaylaştıracağını söylüyor. Yeni “Çağrılar” sekmesi artık tüm dünyada iOS’ta mevcut ve önümüzdeki birkaç hafta içinde Android kullanıcılarına sunulacak.

Meta Çağrılar Sekmesiyle Görüşmelerinizi Kolaylaştıracaksınız

Yeni “Çağrılar” sekmesi, uygulamanın alt gezinme çubuğundaki “Sohbetler”, “Hikayeler” ve “Kişiler” sekmelerinin yanında görünecek. Yeni sekmeye tıklamak, kişi listenizi açacaktır. Bu değişiklikten önce, kullanıcıların onları aramak için bir arkadaşlarıyla bir konu açması gerekiyordu. Yeni sekme, kullanıcıların arkadaşlarını doğrudan aramasına izin vererek bu işlemi kolaylaştırıyor. “Çağrılar” sekmesi eklemek, Meta’nın Messenger’ın arama işlevlerine aşina olmayan kişilere bu seçeneği tanıtmasının bir yolu olabilir.

Meta, Messenger’da sesli ve görüntülü aramaların, 2020’nin başlarına kıyasla artık günlük arayanların %40’tan fazla olmasıyla hızlı bir oranda büyüdüğünü söylüyor. Şirket ayrıca, Messenger’da her gün dünya çapında 300 milyondan fazla sesli ve görüntülü arama olduğunu söylüyor.

Yeni Çağrılar sekmesi, Meta Technologies’i destekleyen görüntülü ve sesli arama deneyimlerinden sorumlu ürün ve platform ekibi olan Meta’nın Remote Presence kuruluşu tarafından oluşturuldu. Meta, yeni Çağrılar sekmesinin, insanların başkalarıyla ilişkilerini derinleştirmeleri için bir alan yaratmak üzere tasarlanmış birçok özellikten biri olduğunu söylüyor.

Şirket, Messenger’ı Geliştirmek için Çalışıyor

Meta, son birkaç aydır Messenger’ı geliştirmek için çalışıyor. Şirket bir dizi yeni özellik başlattı. Mart ayında şirket, sohbetteki tüm katılımcıları yeni bir mesaj hakkında bilgilendirecek yeni Slack benzeri “@everyone” işlevi de dahil olmak üzere yeni özellikler ve kısayollar ekledi. Meta ayrıca bir “/silent” işlevi de sundu. Bir grup sohbetinde mesaj göndermeden önce “/silent” yazdığınızda, grup üyelerine mesajınızla ilgili herhangi bir bildirim gönderilmez.

Şubat ayında Messenger, “Ödemeleri Böl” özelliğini Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tüm iOS ve Android kullanıcılarına genişletti. Şirket, geçen yılın sonlarında, kullanıcıların uygulama aracılığıyla fatura ve harcama maliyetlerini paylaşmalarının bir yolu olarak özelliği test etmeye başladı.

Meta, yeni özelliği Messenger aracılığıyla finansmanı yönetmenin “ücretsiz ve hızlı” bir yolu olarak görüyor. Messenger’ın kullanıcıların sesli mesajı göndermeden önce duraklatabilmesi, önizleyebilmesi, silebilmesi veya kaydetmeye devam edebilmesi için yeni sesli mesaj kayıt kontrollerini başlattığı haberiyle birlikte Bölünmüş Ödemeler tanıtıldı. Şirket ayrıca sesli mesajların süresini bir dakikadan 30 dakikaya çıkardı.

Exit mobile version