Meta, Horizon Worlds için Web Versiyonu Geliştiriyor

Meta, Horizon Worlds metaverse platformunun bir web versiyonu üzerinde çalışıyor. Şirket ayrıca mobil cihazlara da getirmeyi planlıyor.

Meta CTO’su Andrew “Boz” Bosworth attığı bir tweet’te Meta’nın Horizon Worlds sosyal metaverse platformunu web’e getirmeyi planladığını söyledi: Web’de erişilebilir olmak, şu anda yalnızca Quest VR kulaklıklarında bulunan platform için büyük bir genişleme anlamına gelir.

Bu hafta, Horizon Vivek Sharma’nın Meta Başkan Yardımcısı, The Verge’e Horizon’u bu yıl içinde cep telefonlarına getirmeye çalıştığını ve oyun konsollarına getirme konusunda “erken tartışmalarda” olduğunu söyledi. Ancak Horizon’un internete tam olarak ne zaman genişleyebileceği hala belirsiz. Meta sözcüsü Iska Saric, bu gelişmeyle ilgili sorulan soruya “şu anda paylaşılacak zamanlama ayrıntılarının olmadığını” söyledi.

Quaest VR Başlıklını Kullanmadan Horizon Worlds Denemeler Yapılacak

Genişletme, kullanıcıların şu anda sanal dünyaya erişmenin tek yolu olan Quest VR başlıklarını kullanmak zorunda kalmadan Horizon Worlds’ü denemelerini sağlayacak.

Boz’un tweet’i, Horizon’un içerik oluşturucular için yeni açıkladığı ve bazı incelemelere tabi tutulan ücret yapısını savunan bir konuya dahil edildi. Meta, Horizon satın alımları için herhangi bir platform ücretinden sonra kalan yüzdeden yüzde 25’lik bir kesinti alacağını açıkladı. Bosworth’un platformun web versiyonuyla ilgili tweet’i, Meta’nın Horizon Worlds’deki %47,5’lik satış kesintisini savunan bir başlığın parçasıydı. %47,5 rakamına Meta’s Quest Store üzerinden yapılan satın almalar için %30’luk bir platform ücreti dahildir. Bosworth, Horizon Worlds’ün web versiyonu çıktığında satış ücretinin %25 olacağını çünkü Quest Store’un %30’luk kesintisinden kurtulacağını tweetledi. Bu oranın “diğer benzer dünya kurma platformlarına kıyasla çok daha düşük bir oran” olduğunu kaydetti.

Bu, Horizon Worlds’ün web sürümünde dijital bir ürün satın alacak olsaydınız, satın aldığınız tasarımcı, aynı satın alma işlemini VR sürümünde yapmanıza kıyasla satıştan daha büyük bir pay alırdı.

Bosworth, bir tweet’te “Geliştiricilerin platformumuzda gerçek finansal başarıya giden bir yola sahip olmalarını sağlama hedefimizde başarılı oluyoruz. Daha ilk günler, daha yapılacak çok iş var ve yaratıcılarımız ve geliştiricilerimizle anlamlı bir gelir elde etmelerini sağlamak için yakın işbirliği yapmaya devam ediyoruz.” dedi.

Horizon Worlds Web ve Mobile Nasıl Uyacak? 

Meta’nın sanal dünyasının web ve mobil sürümlerini başlatma planları, şirketin Quest VR kulaklığına ihtiyaç duymadan Horizon Worlds’e katılması için bir yol olarak görülebilir. Ancak, platformun bir web ve mobil versiyonunun Meta’nın metaverse vizyonunun amacını alt edip etmeyeceği sorusu da var. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, metaverse’i fiziksel dünyada yapamayacağınız şeyleri yapabileceğiniz “mobil internetin halefi” olarak gördüğü düşünüldüğünde, Horizon Worlds’ün bir web ve mobil versiyonunun nasıl uyacağı belirsiz.

Exit mobile version