Meta, GPT-4’ü Hedef Olarak Belirledi

Meta, GPT-4'ü yeni geliştirilecek sohbet botu için hedef olarak belirledi. Peki, botun eğitimine ne zaman başlanacak?

Meta, GPT-4'ü Hedef Olarak Belirledi

The Wall Street Journal’a göre Meta, OpenAI tarafından geliştirilen GPT-4 kadar gelişmiş yeni bir sohbet botu oluşturmak için yapay zekâ eğitim çipleri topluyor. Şirketin 2024 yılının başlarında yeni büyük dil modelini eğitmeye başlamayı planladığı ileri sürülüyor.

Meta, aktarılan bilgilere göre daha fazla yapay zekâ eğitim çipi satın alıyor ve altyapısını güçlendiriyor. Böylece bu sefer yeni sohbet botunu eğitmek için Microsoft’un Azure bulut platformuna güvenmek zorunda kalmayacak.

Şirketin insanlar tarafından verilen doğal yanıtlara benzer cevaplar üretebilen yapay zekâ araçlarının oluşturulmasını hızlandırmak amacıyla bu yılın başlarında modeli oluşturmak için bir ekip oluşturduğu bildirilmişti.

Bu hedef, Meta’nın hâlihazırda üzerinde çalıştığı söylenen üretken yapay zekâ özelliklerinin bir parçası gibi görünüyor.

Yapay Zekâda Rekabet Devam Ediyor

Meta’nın bu yıl birden fazla büyük dil modeli projesinden kaynaklı olarak bilgi işlem kaynakları da bölündüğü söylenebilir. Ayrıca üretken yapay zekâ alanında yoğun bir rekabet ile karşı karşıya.

OpenAI, nisan ayında GPT-5’i eğitmediğini ve bir süre daha eğitime başlamayacağını söylemişti ancak Apple’ın GPT-4’ten bile daha güçlü olduğunu düşündüğü kendi Ajax yapay zekâ modeline her gün milyonlarca dolar harcadığı belirtiliyor.

Google ve Microsoft, üretkenlik araçlarına yönelik yapay zekâ kullanımına ağırlık vermeye devam ediyor. Google, Google Asistan’da da üretken yapay zekâ kullanmaya başlamayı hedefliyor. Amazon’un da yapay zekâ destekli Alexa’yı ortaya çıkarabilecek yapay zeka girişimleri sürüyor.

Exit mobile version