Meta 7 Adet Şirketi yasakladı

Meta şirketi, yedi adet izleme şirketini, platformlarında kullanıcıları hedef almasını engellemek için yasakladığını duyurdu

Facebook, Whatsapp ve Instagram gibi uygulamaların sahibi Meta , yedi adet izleme şirketini yasakladığını duyurdu.

Meta’nın hazırladığı rapora göre, yaklaşık 50 bin kullanıcı “kötü niyetli aktivite” uyarısı alma ihtimali var.

Şirket, izleme şirketlerini sahte hesaplar üretmek, hedef kitleyle uygulamalar üzerinden arkadaş olmak, karşılıklı takipleşmek ve hacklemek gibi faaliyetler üzerinden bilgi toplamakla suçladı.

Bu şirketlerin özellikle gazetecileri ve insan hakları aktivistlerini hedef aldığını belirten Meta, raporunda, aylar süren araştırmanın sonucunda Whatsapp, Instagram ve Facebook üzerinden izleme faaliyeti yürüten 1.500 hesabın askıya alındığını duyurdu.

Meta’ya göre bu şirketler, dünya genelinde çeşitli müşterileri için 100’den fazla ülkede yaşayan binlerce kişiyi hedef aldı ve bilgi toplamaya çalıştı.

Pegasus Yazılımı Whatsapp üzerinden Kişileri Hedef Almıştı

Pegasus isimli casus yazılımın da Whatsapp üzerinden yazılımı yayarak binlerce kişiyi hedef aldığı ortaya çıkmıştı. Ayrıca Facebook buna karşı yasal süreçleri başlatacağını açıklamıştı. Bununla Birlikte Pegasus’un sahibi NSO Grup’u ABD hükümeti de kara listeye almıştı. Bununla birlikte yabancı hükümetler adına bireyleri hedef almakla suçlamıştı.

Meta güvenlik politikası başkanı Nathaniel Gleicher de açıklama yaptı. Gleicher ,yeni raporun sunumunda “İzleme ve takip endüstrisi bir şirketten çok daha büyük” dedi.

Black Cube İddiaları Reddetti

Meta‘nın isim isim açıkladığı şirketler arasında İsrail’den Black Cube isimli şirket de var. Şirket, Harvey Weinstein tarafından kendisini cinsel tacizle suçlayan kadınları gizlice takip etmek için tutulmuştu.

Bir açıklama yapan Black Cube, “hackleme ya da yasa dışı faaliyetle izleme yaptığı” iddialarını reddetmişti. Cube, “faaliyetlerinin yerel yasalarla uyumlu olduğunu” savunmuştu.

Meta’nın açıklamasına göre, yasaklanan şirketlerin izleme faaliyetlerinin hedefi olan kullanıcılar, “kötü niyetli aktivite” uyarısı alacak.

Facebook Inc.’nin altındaki Facebook, WhatsApp, Instagram, Messenger ve Oculus VR, artık “Meta” markası altında olacak.

Yeni adı “Meta”yı duyuran Facebook, sanal evreni metaverse platformunu da tanıttı. Facebook’un metaverse platformunun adı Horizon oldu. Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, “Facebook şirketi artık bir metaverse şirketi” dedi.

Exit mobile version