En İyi Mesajlaşma Uygulamaları (Android/iOS)

En iyi mesajlaşma uygulamaları neler? İşte Android ve iOS cihazları üzerinden kullanabileceğiniz başarılı uygulamalar!

Mesajlaşma uygulamaları, uzak bir konumda yer alan insanlar ile iletişim kurmanın en pratik yolunu sunar. Piyasada bulunan bazı uygulamalar çok sayıda özellik sunarak kullanıcı deneyimini üst seviyede tutar. İşte uzakta yer alan bir kişi ile iletişim kurmanızı sağlayacak en başarılı uygulamalar listesi!

Mesajlaşma Uygulamaları Neler?

  1. WhatsApp Messenger
  2. Signal Private Messenger
  3. Telegram
  4. Messenger
  5. Discord
  6. Skype
  7. Viber Messenger
  8. Dedi
  9. Threema
  10. BiP

1. WhatsApp Messenger

Android ve iOS işletim sistemine sahip olan cihazlar üzerinden kullanılabilen mesajlaşma platformunun web sürümü de bulunuyor. Böylelikle web tarayıcısı üzerinden de arkadaşlarınız ile mesajlaşmaya devam edebilirsiniz.

Anlık mesajlaşma hizmetinde yerleşik olarak uçtan uca şifreleme özelliği yer alıyor. Bu özellik, güvenli bir şekilde iletişim kurabilmenize olanak tanır. Başarılı bir kullanıcı arayüzüne sahip olan uygulamada grup sohbetleri mevcut.

Görüntülü ve sesli arama desteğine sahip olan WhatsApp Messenger üzerinden fotoğraf, video, belge ve sesli mesaj gönderebilirsiniz. Karanlık mod desteğinin yer aldığı uygulamada hareketli çıkartma ve süreli mesajlar özellikleri de bulunuyor.

2. Signal Private Messenger

Güvenlik ve gizlilik ile ön plana çıkan Signal Private Messenger’da uçtan uca şifreleme teknolojisi bulunuyor. Açık kaynak kodlu mesajlaşma uygulaması üzerinden mesajların yanı sıra sesli ve görüntülü olarak iletişim kurabilirsiniz.

Signal Private Messenger’da sesli mesaj, fotoğraf, video, çıkartma, emoji ve dosya gönderme gibi özellikler mevcut. Uygulama üzerinden grup kurarak arkadaşlarınız ile sohbet edebilirsiniz.

3. Telegram

Başarılı kullanıcı arayüze sahip olan Telegram da tıpkı Signal gibi güvenlik ve gizlilik ile ön plana çıkıyor. Açık kaynak kodlu uygulamada sesli mesaj, video ve dosya göndermenin yanı sıra hareketli çıkartmalar ve temalar gibi özellikler de mevcut.

Uygulamada 200 bin üyeye kadar grup sohbetleri oluşturabilir ve 2 GB boyutuna kadar dosya paylaşımı yapabilirsiniz.

4. Mesenger

Sohbet temaları, özel ifadeler gibi birçok özelliği içerisinde barındıran Messenger’da da sesli ve görüntülü iletişim kurabilirsiniz. Kaybolan mesaj modu sayesinde otomatik olarak silinen mesajlar gönderebilirsiniz. Uygulamanın Lite sürümü de bulunuyor.

5. Discord

En başarılı mesajlaşma uygulamaları arasında yer alan Discord, dünya çapında çok büyük bir popülerliğe sahip. Uygulamada özel mesajların yanı sıra sunucular da bulunuyor. Sunucular üzerinden aynı anda çok sayıda kişi ile sohbet edebilirsiniz.

6. Skype

Bir dönemin en popüler uygulamalarından bir tanesi olan Skype, kullanıcıların ücretsiz olarak anlık mesaj, sesli veya görüntü iletişim kurabilmesine yardımcı oluyor.  Uygulamayı mobil cihazların yanı sıra PC ve Mac’te de kullanabilirsiniz.

7. Viber Messenger

250 kişiye kadar grup sohbetini destekleyen Viber Messenger’da anlık video mesajları özelliği bulunuyor. Bu özellik sayesinde 30 saniyelik video mesajı gönderebilirsiniz. Uygulamada sesli ve görüntülü arama, emoji, dosya gönderme gibi standart özelliklerin yanı sıra gizli sohbet özelliği de mevcut.

8. Dedi

Yerli mesajlaşma uygulaması Dedi, uçtan uca şfireleme teknolojisi le güvenli mesajlaşma ortamı sunuyor. Uygulamada kaybolan mesajlar, görüntülü arama, grup sohbetleri gibi birçok özellik yer alıyor.

9. Threema

Ücretsiz olarak sunulan Threema, güvenli mesajlaşma uygulaması arayan kullanıcılara hitap ediyor. Uygulamada mesajlar, sesli ve görüntülü aramalar, grup sohbetleri, dosyalar ve hatta durum mesajları bile uçtan uca şifrelenir. Threema, şifreleme için açık kaynak NaCl kriptografi kütüphanesini kullanır.

10. BiP

Başarılı mesajlaşma uygulamaları arasında yer alan BiP, sesli ve görüntülü aramanın yanı sıra fotoğraf, video, doküman, sesli mesaj ve konum gönderme gibi özellikler sunar. Uygulamada 15 kişiye kadar görüntülü görüşme gerçekleştirebilirsiniz. BiP’te TLS şifreleme desteği bulunuyor.

Exit mobile version