Mercedes Yeni Elektrikli Aracını Tanıttı

Mercedes-Benz yeni elektrikli modeli EQXX'i resmen tanıttı.

Mercedes-Benz, dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES’te yeni elektrikli arabası Mercedes-Benz EQXX aracını tanıttı.

Bataryalı elektrikli araçlar, güneş ışığına çarptığında bataryaya bir miktar şarj girmesini sağlayan bir güneş enerjisi bileşenine de sahip olsaydı, menzili artırabilirdi. Şu anda anlamlı bir güneş enerjisi şarjına sahip bir elektrikli araç üretecek ana akım fabrikalar yok. Ancak Mercedes-Benz bunu Vision EQXX ile değiştirmek istiyor.

EQXX, tek şarjla 1.000 km fazla yol kat etmek üzere tasarlanmış bir sedandır. Ancak pil takımı aslında en uzun menzilli EQS’den daha küçüktür. Mercedes tam kapasiteyi vermiyor. Ancak 100 kWh’ye solar şarj sayesinde ulaşıyor.

Mercedes,  güneş enerjisi dizisinin araca ortalama bir günde yaklaşık 25 km ekstra menzil sağladığını açıklıyor. Diğer güneş enerjisi EV’lerini takip ediyorsanız, şirketlerin ortalama menzil artışını belirttiğini bileceksiniz. Ancak aslında gerçekten güneşli bir günde daha fazlasını elde etme imkanınız var.

Ancak EQXX‘in süper etkileyici verimliliğine ve menzil sayılarına ulaşmasını sağlayan şey yalnızca solar şarj değildir. Üretici aracın1750 kg olduğunu söyledi.  Oldukça düşük kütlesi ve düşük sürtünme katsayısı da menzil konusunda önemli bir rol oynuyor.

Mercedes resmi basın açıklamasında 0.18 Cd olduğunu söylüyor. Ancak sunum sırasında yetkililer aslında 0.17 Cd daha düşük olduğunu belirtti.

Güç aktarma organından mümkün olduğu kadar fazlasını çıkarmaya çalışsalar ve bunu yapmak için biraz Formula 1 teknolojisi kullansalar da, tamamen hızlanma bu araç için önemli bir endişe değildi. 150 kW (201 beygir gücü) üreten tek bir elektrik motoru var. Bu nedenle kütlesini hesaba katarsak, yaklaşık 7,5 saniyede 100 km/sa veya 62 mph hıza çıkacağını tahmin edebiliriz; en yüksek hızdan bahsedilmiyor, ancak muhtemelen 180 km/s veya 112 mph’yi geçmeyecek.

Exit mobile version