Mercedes-Benz Sessizce E-scooter Pazarına Girdi

Mercedes-Benz’in otomobil dünyasında öncü olduğu biliniyor. Ancak şimdiye kadar iki tekerlekli elektrikli scooter dünyasına hiç girmedi. Bu durum değişecek, çünkü şirket geçtiğimiz hafta 2019 Frankfurt Motor Show’da iki tekerlekli bir aracı sessizce duyurdu.

Mercedes-Benz ana şirketi Daimler’in yeni scooter hakkında, “E-scooterlara yalnızca Haziran ayından bu yana Alman yollarında izin verildi ve onlarsız bir trafik sahnesini düşünmek zaten çok zor. Bu çevik, elektrikle çalışan scooterlar, kısa mesafeleri hızlı ve çevreye zarar vermeden kapatmanın mükemmel bir yoludur.

Mercedes-Benz pazarı domine edebilir

Şirket tanıtımın devamında, “Mercedes-Benz EQ marka ailesindeki yeni E-Scooter, scooter uzmanı micro ile işbirliği içinde geliştirildi ve özellikle ilk ve son miller için tasarlandı. Esnek mobilite çözümleri isteyenler için mükemmel bir arkadaştır. Micro ile ortak markalı olan Mercedes yıldızı ve EQ logosu, Gidon sapında Electric Intelligence’ın ticari markası olarak görünür.

Şirketin onları Almanya’da satacağı görülüyor. Ancak diğer pazarlara zarar vermeye çalışıp çalışmayacağı veya ne kadar ücret alacağı belli değil. Daimler sözcüsü, otomobil üreticisinin scooterları doğrudan tüketicilere satmayı hedeflediğini, ancak spesifikasyonlarla ilgili daha fazla soruya cevap vermediğini doğruladı.

Exit mobile version