Mercedes-Benz Project Maybach Aracını Tanıttı

Mercedes-Benz, Virgil Abloh Tarafından Tasarlanan Elektrikli Maybach'ı Tanıttı.

Mercedes-Benz, genç yaşta vefat eden moda tasarımcısı Virgil Abloh ile son işbirliği olan Mercedes-Benz Project Maybach aracını açıkladı.

Alman otomobil üreticisi, özellikle Abloh’un hayalini kurduğu sıfır emisyonlu lüks aracı Mercedes-Benz Project Maybach‘ı tanıttı.  Abloh’un, tasarladığı araç, harika açık hava koşullarının üstesinden gelmesi için üretimi gerçekleşti.

Abloh Wagener ile çalıştı

İlk olarak Ekim ayında duyurulan Project Maybach’ın üretilmesi kısacası pek gerçekçi durmuyor. Yine de bu onu daha az ilgi çekici yapmıyor. Abloh, otomobil üreticisinin hikayesine saygı duruşunda bulunan fütüristik grand tourer üzerinde Mercedes tasarım patronu Gorden Wagener ile çalıştı.

Altın rengi ve parlak siyah coupé, önden arkaya doğru yaklaşık 20 fit genişliğindedir. Üstelik bu etkileyici uzunluğun çoğu, entegre güneş panelleri ile kaplı devasa bir burundan geliyor. Beklediğiniz gibi, Maybach’ın ticari marka çubuklu ızgarası, bir dizi safari tarzı ışığın yanı sıra ön plana çıkıyor. Geriye doğru bakıldığında, eğimli ve şeffaf bir tavan çizgisi, bir uzay gemisinin arkasına benzeyen bir arka uca benziyor. Arabanın üstünde, ön fasyadakilere benzer ışıklara sahip bir portbagaj var. Bu araç, şaşırtıcı derecede iyi çalışan lüks sedan ve arazi aracının ilginç bir birleşimi.

Her yerde Abloh’un imzası var

Abloh’un etkisi otomobilin içinde de hissediliyor. Ünlü Modacı aracı neredeyse tamamen ten rengi deriden üretti. Ayrıca dış görünüme uygun olan sade kurulum, bir arabanın kabininden çok Starship Enterprise’ın köprüsüne benziyor.  Abloh ve Wagener  bu araçta minimalist bir yaklaşımı tercih etmiş. Ancak yine de gösterge panelinin ortasında sinematik bir bilgi-eğlence ekranı için yer alıyor. Resimlerden, kullanılmadığında ekranın ön panele katlanabileceği anlaşılıyor.

Maybach Projesi’nin bu hafta piyasaya sürülmesi gerekiyordu. Ancak Abloh’un ailesinin isteğiyle araç  başlangıçta planlanandan daha fazla insan için sergilenecek. Başlangıçta, otomobil samimi bir basın toplantısı sırasında tanıtılacaktı. Ancak şimdi Perşembe akşamına kadar Rubell Müzesi’nde halka sergilenecek.

Marka Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Mercedes-Benz, Virgil Abloh’un vefatını duyunca harap oldu” dedi. “Samimi düşüncelerimiz Virgil’in ailesi ve ekipleriyle. Şimdi işbirliğimizin dünyasını ve Virgil’in benzersiz vizyonunu halka açarak, dizginsiz hayal gücüyle işbirliği için sonsuz olanaklar yaratan ve işini bilen herkese ilham veren gerçekten benzersiz bir tasarım yeteneğinin çalışmalarını saygıyla kutlamak istiyoruz.”

Maybach Projesi’nin açılışı, Art Basel Miami sırasında Abloh’a birçok övgü getirecek. Salı günü, Louis Vuitton İlkbahar Yaz 2022 şovunu hayatına ve mirasına adadı. Abloh, büyük bir Fransız lüks markasının ilk Siyah sanat yönetmeni olduğu 2018’den beri moda evinde çalışıyordu.

Exit mobile version