MediaTek İki Yeni İşlemci Duyurdu! İşte Özellikleri

MediaTek iki adet yeni 6nm işlemcisini duyurdu. Dimensity 810 ve Dimensity 920 isimli bu iki işlemci 6nm üretim sürecine dayanıyor. Bu iki işlemci Dimensity 800 ve Dimensity 900 model işlemcilerin geliştirilmiş versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. İşte özellikleri!

Bu iki işlemci de 8 çekirdekli CPU’lar ile geliyor. İki işlemci de orta segmentteki cihazlar için tasarlanmış. Ayrıca bir önceki modellerine göre küçük geliştirmeleri var. Fakat yine de bunlara göz atalım.


Benzer İçerik: Snapdragon 865 İşlemcili Samsung Galaxy S20 FE


MediaTek Dimensity 920

Dimensity 920’nin iki çekirdek türü mevcut. Bunlardan biri gücü 2,5 GHz’e getiren Cortex-A78 çekirdekleri. Ve daha az zorlu görevler için saat hızı 2,0 GHz olan Cortex-A55 çekirdekleri. GPU’ya gelince, Mediatek’in “Dimensity 900’e göre yüzde 9’a kadar daha hızlı oyun performansı sunduğunu” iddia ettiği Mali-G68 MC4 karşımıza çıkıyor.

Ek olarak bu işlemci, bellek ve depolama için iki seçenek sunuyor. Bunlar LPDDR5 RAM ve UFS 3.1 veya LPDDR4X RAM ve UFS 2.2. Bu seçenekler, üreticilerin yonga setini yerleştirebilecekleri cihaz türünde daha fazla esnekliğe sahip olmalarını sağlayacak. Ayrıca, tabii ki, önceki sürümde olduğu gibi, Dimensity 920, çift 5G SIM bağlantısı ve VoNR hizmeti dahil olmak üzere 5G bağlantısını da destekliyor.

MediaTek Dimensity
MediaTek Dimensity

MediaTek Dimensity 810

Daha önce de söylediğimiz gibi, her iki yonga seti de, özellikle de Dimensity 810, geçmiş yonga setlerine göre kademeli iyileştirmeler almış. Bu işlemci biraz daha düşük özelliklere sahip. Bu işlemci 2.4GHz hızında CPU ve güç açısından verimli olan ancak hızının belirtilmediği Cortex-A55 çekirdeklerine sahip.

GPU ise, Mali-G57 MC2 olarak karşımıza çıkıyorç. Ayrıca, LPDDR4x RAM ile UFS 2.2’nin yalnızca bir adet bellek ve depolama kombinasyonu var. Dimensity 810 ile dikkate değer tek fark, 6nm üretim süreci üzerine inşa edilen 800 serisinin ilki olması. Marka bu işlemcileri muhtemelen 2021 yılının üçüncü çeyreğinde piyasaya sürecek.

Exit mobile version