MediaTek Dimensity 900 İşlemcili Vivo Telefonu Geekbench’te Görüldü

MediaTek Dimensity 900, şirketin dün duyurduğu yeni işlemcisi. Dün sitemizde haberini yaptığımız bu işlemcinin bugün Geekbench‘te bir Vivo modelinde olacağını gördük. İşte detaylar!

V2123A numaralı bir Vivo telefonu, Geekbench’te MT6877 işlemcisiyle ortaya çıktı. Bu işlemci de MediaTek Dimensity 900 oluyor. Sonuçları ise tek çekirdek testinde 3,467, multi çekirdek testinde ise 8,852 olarak belirdi.

MediaTek Dimensity 900, Geekbench’te bir Vivo modelinde ortaya çıktı

MediaTek Dimensity 900 işlemcili telefon Geekbench 4'te görüldü
MediaTek Dimensity 900 işlemcili telefon Geekbench 4’te görüldü

Fakat belirtmeliyiz ki, bu sonuçlar Geekbench 4 sonuçları. Bu yüzden yeni çıkan işlemcilerle şuan karşılaştırma yapmak mümkün değil. Ancak sonuçlar, Kirin 980 ve Qualcomm Snapdragon 855 ile eşdeğer görünüyor.

Yeni Vivo telefonu mu geliyor?

Vivo, gizemli bir telefon üzerinde çalışıyor gibi duruyor. Bu sonuçlar, bugünün erken saatlerinde ortaya çıktı. Yani bu yeni bir Dimensity 900 işlemcili Vivo telefonuyla karşılaşabiliriz anlamına geliyor.

Sitede V2123A numaralı bir Vivo telefonu daha önce mevcut değildi. Site aynı zamanda, bu yeni Vivo telefonunun 8 GB RAM ve Android 11 işletim sistemi ile geleceğini onaylıyor.

Bunların yanında, telefonun görüntüsü, kamera özellikleri ve dizaynı hakkında hiçbir bilgi mevcut değil. Fakat önümüzdeki günlerde bu telefon hakkında daha fazla detay duyabiliriz. Ancak yine de bu haber resmi bir açıklama değil ve belki de böyle bir telefon hiç gelmez.

MediaTek Dimensity 900 özellikleri

MediaTek Dimensity 900’ü hatırlatacak olursak, 5G bir işlemci olan bu yeni çip, 6 nm mimariye sahip. Dört çekirdeğe sahip bu işlemci, Dimensity 820’nin bir üst modeli olarak karşımıza çıktı. Şirketin en yeni işlemcisi olan Dimensity 900, söylediklerine göre yüzde 8 daha verimli olacak. Daha detaylı bilgi için bir önceki haberimize göz atabilirsiniz.

Aynı zamanda bu işlemci, tek bir 108 MP kamerayı veya iki adet 30 fps 20 MP kamerayı destekleyecek güçte. Şimdilik hangi telefonlara geleceğinin bilgisi yok. Fakat önümüzdeki günlerde yeni modellerde görmeyi bekleyebiliriz.

Realme Narzo 30 Kamera Özellikleri Ortaya Çıktı

Exit mobile version