MEB Yüz Yüze Eğitim İçin Tarih Verdi!

Eğitim/Öğretim için İdeal Teknolojiler

Türkiye’nin en saygın kurumlarından bir tanesi olarak bilinen MEB, yüz yüze eğitim için tarih belirledi. Fakat konuyla alakalı bilmeniz gereken bazı detaylar var.

Pandemi nedeniyle neredeyse her sektör bir şekilde etkilendi. Özellikle eğitim camiası bu konuda belki de en çok zorluk yaşayan alanlardan birisiydi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise eğitim sektörünün yüzünü güldürecek bir açıklama yaptı.

Herhangi bir sektörün uzun bir süre kapalı kalması birçok soruna neden olabiliyor. Öğrenciler derslerden uzak kalırken aynı zamanda okulların içerisinde yer alan kafeterya işletmeleri de durumdan olumsuz etkilenmişti. Hatta kırtasiyeler ve diğer bağlı alanlar da yine kötü etkilenenler arasında yer alıyor.

MEB yüz yüze eğitim için farklı stratejiler düşünüyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalara bakıldığında, farklı stratejiler ortaya koyulduğu görülüyor. MEB tarafından ortaya konulan ilk senaryo ilk etapta sadece 8. ve 12. sınıfa devam edenlerin yüz yüze eğitime başlaması.

MEB yüz yüze eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düşünmen bir diğer senaryo ise bugüne kadar hiç okula gidemeyen 1. Sınıflar ile ilgili. Ziya Selçuk onların okul yüzü görmemiş çocuklar olduğunu ve yüz yüze eğitime alınmasında öncelik verilebileceğini ifade ediyor. Bu durum aynı zamanda iki zıt stratejinin olduğunu da gösteriyor.

Yüz yüze eğitim ile birlikte daha esnek bir müfredata geçme ihtimali bulunuyor. Buna göre bazı dersler online yapılabilir. Kimi dersler ise yüz yüze eğitim ile devam ettirilebilir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklamalar geldikçe sizlere aktarmaya devam ediyoruz.

Exit mobile version