Mcdodo İlk Sınırsız Garanti ve Sigortayı Getiren Marka Oldu

Global mobil aksesuar markası Mcdodo, Türkiye’de şarj adaptörlerinde garanti uygulamasını başlatan ilk marka oldu.

Türkiye’de büyümeye devam eden ve sektörde birçok ilki gerçekleştiren global mobil aksesuar markası Mcdodo, Ağustos ayı itibariyle Türkiye’de ilk olacak iki uygulamayı başlatmaya hazırlanıyor. Mcdodo, hızlı şarj adaptörleri için 100, 120 ve 140W’lık GaN teknolojisiyle donatılmış ürünleri sunacak ve bu adaptörler 5 yıl sınırsız garantiyle tüketicilere sunulacak. Ayrıca Türkiye’de bir ilke imza atarak, adaptörlerin olası sorunlarına karşı tüketicilerin sigortalanmasıyla güvence altına alınacak.

Metro İletişim çatısı altında faaliyet gösteren Mcdodo, hedeflerini ve sunduğu yenilikleri duyurmak için bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye’nin en hızlı büyüyen mobil aksesuar markası olan Mcdodo, bu yıl 450 bin adet ürün satışı gerçekleştirerek %400’lük bir büyüme elde edecek. Bu başarıyla birlikte Mcdodo, Türkiye’yi global ölçekte ilk üç ülke arasında yer alacak. Ayrıca bazı Avrupa ülkelerindeki satış operasyonları da Türkiye tarafından yönetilecek.

Mcdodo Pazar Liderliği Hedefinde

Mcdodo Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uçurum, Türkiye’de en çok satan üç markadan biri olan Mcdodo’yu 2024 yılında liderliğe taşıma hedeflerini açıkladı.

Uçurum, 2023 yılında 300 milyon TL ciro ve 450 bin ürün satışıyla başarılı bir performans sergileyeceklerini belirterek şunları söyledi: “Mcdodo dünyasında Çin ve Endonezya ile birlikte ilk üçte yer alıyoruz. 2022’ye göre %400’lük bir büyüme kaydettik. Mcdodo’nun 150’den fazla ülkede faaliyet gösterdiği göz önüne alındığında, Türkiye en hızlı büyüyen ülkeler arasında bulunuyor. 2024 itibariyle, Almanya başta olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinin satış operasyonlarını Türkiye’den yönetmeye başlayacağız. Türkiye pazarında ise hedefimiz gelecek yıl zirveye çıkmaktır.”

Tüketiciyi Garanti Altına Alıyor

Mcdodo, adaptör ve powerbank gibi ürünler için garanti zorunluluğunun olmadığı bir sektörde bir ilki başlatarak önemli bir adım attı. Türkiye’de ilk defa olarak, Ağustos itibariyle 100 Watt, 120 Watt ve 140 Watt GaN teknolojisine sahip Mcdodo telefon ve bilgisayar adaptörleri, 5 yıl sınırsız garanti ile sunulacak.

Mcdodo’nun tasarım ofislerinde üretilen ve “Red Dot Design” ödüllerine sahip olan GaN serisi adaptörler, aynı zamanda sigorta ile birlikte sunulacak. Türkiye’de bir başka ilk olarak, adaptör satın alan müşteriler 3. şahıs mali sorumluluk sigortasıyla güvence altına alınacak. Bu sayede, kullanıcı hataları dışında üretim hatalarından kaynaklanan zararlar sigortalanacak.

Mcdodo Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uçurum, bu yıl döviz bazında fiyat artışı yapmayacaklarını da açıkladı. Ayrıca, Mcdodo ürünleri, KDV oranının %18’den %20’ye çıkarılmasından etkilenmeyecek. Mcdodo Türkiye, söz konusu vergiyi kendisi üstlenecek ve ürün fiyatlarını sabit tutacak.

Mcdodo Üretim için Çalışıyor

Son yıllarda salgın ve ekonomik dalgalanmaya rağmen büyümesini sürdüren marka, yatırım planını da orta vadede gerçekleştirecek. Türkiye’de kurulması planlanan Mcdodo üretim tesisleri için çalışmalar sürüyor. Mehmet Uçurum, Avrupa projesi ile birlikte 2025 yılında Türkiye üzerinden ihracat yapmayı hedeflediklerini de belirtiyor

Pazar 20 Milyar TL’ye Ulaşacak

Mcdodo’ya göre Türkiye’de aksesuar pazarı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaşanan ekonomik durgunluğa rağmen 2023 yılında ilk 6 ayda önceki yıla göre % 35 büyüdü. Teknolojik gelişmeler ve hayatın mobil hale gelmesiyle birlikte her geçen gün büyüyen ‘mobil aksesuar pazarı’ Türkiye’de 40 milyon adet ve 20 milyar TL’lik bir büyüklüğe ulaşacak.

Aksesuarda Yılın Trendler

Türkiye’de tüketiciler telefon başına 5 aksesuar alıyor. Bu aksesuarlar kablo, adaptör, kılıf, kırılmaz cam ve kulaklık oluyor. Seçenekler çoğaldıkça tercih edilen ürün sayısı artıyor. Marka, bu yıl kadınlar için pudra renklerde kablolar, powerbank ve kulaklıklar ile rakiplerinden bir adım öne geçmeyi başarıyor. 2023 yılında kadın kullanıcı oranı yüzde 220 artarken bu yükseliş devam ediyor.

Tüketiciler fiyatları 100 bin TL’ye ulaşan akıllı telefonları için koruma özelliği yüksek kılıf ve ekran koruyucuları tercih ediyor. Akıllı telefon fiyatları yükseldikçe bu alandaki ürünler de gelişiyor ve satışları artıyor.

Mcdodo’nun ürünleri; www.mcdodo.com.tr adresinin yanı sıra Amazon, Hepsiburada, N11, Trendyol ve Gürgençler Mağazalarında da tüketicilerle buluşuyor.

Exit mobile version