Oyunlarda MB Ne Demek?

Online oyunlarda MB ne demek, bu kısaltma hangi durumlarda kullanılır? Oyun dünyasının bir parçası haline gelen kısaltmalar ve açılımları!

Oyunlarda MB ne demek, bunu yazan kişiler aslında ne demek istiyor? Bu kısaltma özellikle Counter Strike Global Offensive (CS GO), League of Legends gibi takım ruhunun çok önemli olduğu online oyunlarda kullanılır.

MB genellikle megabaytın kısaltması olarak görülür fakat bu kısaltma video oyunlarında kullanıldığında oyuncuların “mb” kısaltmasından kastı megabayt olmuyor.

MB Ne Demek - 1

LoL Gibi Oyunlarda MB Ne Demek?

League of Legends ve benzeri takım oyunlarında çok sık kullanılan bir kısaltma olan mb, “my bad” anlamına gelir. Türkçede “benim hatam” anlamındadır. Örneğin Counter Strike 1.6’da takım arkadaşınızın yanlışlıkla önünüze flaş attığını varsayalım. Bunun üzerine orada bulunan bütün takım arkadaşınız sizinle birlikte rakip takım tarafından öldürüldü.

Bu durumda takım arkadaşınız kendini suçlu hissedebilir. Takımının ölmesinden ise kendini sorumlu tutabilir. Üzerindeki yükü hafifletmek adına da bunun kendi hatası olduğunu belirterek takım arkadaşlarından bir nevi özür dileyebilir.

Oyunlarda Kullanılan Kısaltmalar Neler?

Video oyunlarında kullanılan kısaltmaları bilmek, takım arkadaşlarınız ve genel olarak oyuncularla daha iyi bir iletişim kurmanıza yardımcı olabilir. Aşağıda yer alan kısaltmalar, oyuncuların en çok kullanma eğiliminde olduğu kısaltmalardan oluşuyor.

Yukarıda oyunlarda mb ne demek sorusunun yanı sıra online oyunlarda en çok kullanılan kısaltmaları da sıraladık. Elbette ki her geçen gün oyuncular yeni kısaltmalar kullanmaya başlıyor ancak geçmişten günümüze bakacak olduğumuzda bunlar yıllar geçse de hala kullanılmaya devam edilen, popülerliğini koruyan kısaltmalar olmaya devam ediyor.

Peki, sizin listede olmayıp da çok sık kullandığınız bir kısaltma var mı? Varsa yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version