Mayın Tarlası Nasıl Oynanır? Taktikleri Neler?

Mayın Tarlası nasıl oynanır, nelere dikkat edilmelidir, daha iyi oynamayı sağlayan taktikler nelerdir? Hepsini ayrıntılı olarak cevapladık.

Mayın Tarlası Nasıl Oynanır? Taktikleri Neler?

Mayın Tarlası nasıl oynanır sorusu, seneler önce piyasaya sürülen oyunu özellikle ilk kez inceleyenlerin doğrudan kafasına takılıyor. Oyunun çoğu zeka oyunu ile birçok ortak noktası bulunuyor. Bu nedenle ilk bakışta oyunu diğer oyunlarla karıştırmanız olasıdır. Biraz oynamaya başladığınızda esasında çok farklı bir oyun olduğunu anlamanız çok sürmez.

Oyunun nasıl oynandığını öğrenmek için gerekli süre bundan çok daha fazladır. Birkaç pratik yapmanızı gerektirir ama oynanışa bir kez hâkim olduğunuzda saatlerinizi oyunu oynamaya feda etmeye hazır olabilirsiniz.

Dilerseniz oynanışa geçmeden önce oyun hakkında biraz bilgi sahibi olalım. Daha sonra nasıl oynandığını öğrenmeye başlayalım.

Mayın Tarlası Nedir?

Mayın Tarlası, tek kişilik bir oyundur. Oyuncular, bu oyunda bir alanda mayınlara tıklamadan tüm boş kareleri belirlemeye çalışıyor. Karelerden birine basıldığında o karede mayın olup olmadığı kontrol ediliyor. Tıklanan karede eğer mayın varsa oyun bitiyor, kare boşsa o karenin çevresinde kaç tane mayın olduğunu gösteren sayı çıkıyor.

Mayın Tarlası Nasıl Oynanır?

Mayın Tarlası’nda bir alandaki mayınlara tıklamadan tüm boş kareleri bulmanız gerekiyor. Bastığınız kare eğer mayın içeriyorsa oyun sona erer, o karede mayın yoksa çıkan sayıya dikkat etmelisiniz.

Bu sayı, karenin çevresinde ne kadar mayın olduğunu gösterir. Örneğin küçük bir alanda 5 tane mayın olduğu bilgisine sahipseniz o bölgede çok dikkatli olmalısınız çünkü boş bir kareye tıklama olasılığınız alanınıza bağlı olarak büyük ölçüde düşecektir.

Mayın Tarlası Taktikleri

Exit mobile version