Martı Elektrikli Araçları piyasaya sürüyor!

Martı, Elektrikli araç projesini devreye sokmak için çalışmalara başladı.

Türkiye’ye elektrikli scooter kiralamayı getiren Martı, aynı zamanda elektrikli araç projesini devreye sokmak için resmen  çalışmalara başladı.

Martı, elektrikli scooter kiralama projesini ülkemize getirerek ulaşım sektöründe devrim yaratmıştı. Bununla birlikte insanların ilgisinin yüksek olması scooter kiralama şirketlerinin yaygınlaşmasını sağladı.

Martı, özellikle yeni projesi elektrikli araçları da ülkemizde kullanıma açmak için çalışmalara başladı.

2022 Yılında Piyasaya Geliyor

Martı, ülkemizde yine bir ilke imza atarak kiralık elektrikli araçları özellikle 2022 yılında piyasaya sürmek istiyor. Martı’nın Citroen marka Ami elektrikli araçları kullanacağı tahmin ediliyor.

Citroen Ami’nin Özellikleri

Citroen’in Türkiye distribütörü, bunun yanında 2 kişilik elektrikli araçları Ami’yi ülkemize getirdi. Motosiklete alternatif olarak üretilen Ami, 5.5 kWh güce, 50 kilometre hıza ve 70 kilometre de menzile sahip.

Adeta dört tekerlekli bir motosiklet olam Ami’nin satış fiyatı Avrupa’da 6 bin euro civarında. Ami’lerin nasıl göründüğü de paylaşılan fotoğraflarla ortaya çıktı. Türkiye’ye getirilen Ami’lerin plaka tescilleri yapıldığı görünüyor. Sınırlı sayıda ülkemize getirilen Ami’lerin araç paylaşım alanında hizmet vermesi bekleniyor.

Ehliyet Şartı Belirsiz

Ehliyet konusunda ise henüz çözüme kavuşmamış belirsizlik mevcut. Fransa’da da kullanılan elektrikli aracı kullanmak için ehliyet gerekmezken sadece 14 yaşını doldurmak yeterli. Diğer Avrupa ülklerinde de ehliyet şartı aranmazken yaş sınırı 16’ya çıkıyor. Henüz ülkemizde ise bu araçların kullanımı konusunda ehliyet şartı olup olmayacağı belli olmadı.

2019 yılında ülkemizde İstanbul’da faaliyet gösteren Martı, aha sonra Ankara, İzmir, Bursa, Yalova, Antalya, Eskişehir, Ordu ve Gaziantep’te hizmet vermeye başlamıştı. Türkiye’de yerli mühendislerin geliştirdiği ve ürettiği scooterlar, üstelik İOS ve Android telefonlara indirilen uygulamasıyla rahatlıkla kullanılabiliyor.

Avrupa genelinde 6 bin euroya satılan araç şu anki kur hesabıyla da ne yazık ki yaklaşık 70 bin TL’ye denk geliyor.

Geçtiğimiz günlerde de Martı’nın mobil uygulaması, Huawei Mobil Servisler’e uyumlu hale getirilerek AppGallery’de yerini aldı. Martı, kısa sürede Türkiye’de de 8 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcı ve 5 milyonun üzerinde aylık aktif kullanıcı (MAU) rakamlarına erişen AppGallery’de yayınlandı.

Citroen Ami Teknik Özellikleri

Batarya: 5.5 kwh’ lik lityum iyon pil / 3 saatte şarj olabiliyor.

Menzil: 70 km

Hız: 50 km/s

Ağırlık: 485 kilogram

Exit mobile version