Marmara Depremi Konusunda Endişeler Sürüyor

Bilim insanları uzun bir süreden beri Marmara depremi konusunda uyarılarda bulunuyor. Ancak bu uyarılara uyan kişi sayısının çok fazla olduğu söylenemez. İşte merak edilen detaylar.

Bilim Akademisi Üyesi Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin sanıldığından çok daha tahrip edici olacağını ifade etti. Özellikle de deprem sığınma alanlarının bulunmaması bu durumu çok daha sorunlu bir konuma getiriyor.

Marmara depremi yakın tarihte olabilir

Bilim insanları tarafından yapılan açıklamalarda Marmara depremi ile ilgili henüz hazır olunmadığı belirtildi. Bu durumun can kaybını artıracağı düşünülüyor. Üstelik deprem göz göre göre geliyor.

Marmara depremi

Bilim insanların yaptıkları açıklamalarda ABD gibi ülkelerin deprem konusunda çok daha hazırlıklı olduğu ifade edildi. Deprem olduğunda insanların çok büyük bir korkuya kapıldığı ve depremden sağ çıkma ihtimalinin son derece düşük olduğu söylendi. Bu durum insanların kaygı seviyesini büyük oranda yükseltiyor.

Türkiye’nin gündeminden hiçbir zaman deprem korkusu çıkmasa bile yine de gerekli önlemler alınmıyor. Sizce Türkiye depreme hazırlıklı mı? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version